“BİSİKLETLİ ÖLÜMLER DURSUN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“BİSİKLETLİ ÖLÜMLER DURSUN”


 

Alkollü sürücünün çarparak ölümüne neden olduğu bisiklet sporcusu Umut Gündüz’ün ailesi Mersin’de Emek ve Demokrasi Platformu üyelerine ziyaret ederek, “Umut için Adalet Herkes için Adalet” turu mücadelesine destek istedi.

Gizem EKİCİ

 

Ankara'da 15 Temmuz 2020 tarihinde aşırı hızlı ve alkollü bir sürücünün otomobiliyle vurup kaçması sonucu hayatını kaybeden bisiklet sporcusu Umut Gündüz'ün (19) ailesi, Mersin’de Emek ve Demokrasi Platformu üyelerini ziyaret etti. DİSK Genel İş Sendikası’nda gerçekleşen ziyarette baba Menderes Gündüz ve aile üyeleri Türkiye genelinde başlattıkları “Umut için Adalet Herkes için Adalet” turu mücadelesine destek istedi.

Baba Menderes Gündüz ziyarette yaptığı açıklamada, 19 Yaşındaki, bisiklet sporcusu olan oğlu Umut Gündüz’ ün 15 Temmuz 2020 Tarihinde, antrenman sonrası bisikletiyle evine giderken, trafik kurallarını ihlal ederek araç kullanan alkollü sürücünün arkadan çarpıp kaçması sonucu hayatını kaybetmesi sonrası adalet mücadelesinde yeni bir aşamaya geçtiklerini söyledi.

 

“ADALET MÜCADELESİNİ BÜYÜTTÜK”

Ülkenin farklı şehirlerinde adalet talebinde bulunan mağdurlarla birlikte adalet mücadelelerini büyüttüklerini ifade eden Gündüz, “Umut Gündüz’ ün ailesi olarak bizlerin,  Adalet kurumundan tek bir talebi vardı; Umut Gündüz’ ün ölümüne sebep olan yüzde 100 kusurlu sanık Çağdaş Şenyüz’ ün  somut deliller ışığında, Kasten Adam Öldürmek suçlamasıyla Ağır Ceza Mahkemesinde tutuklu olarak yargılanması ve 19 yaşında,  gelecek hayalleri kuran gencecik sporcu bir insanın hayatına son veren bu katilin en yüksek cezayı almasıydı. Fakat adaletin yerini bulması için bir yıldan fazla bir süredir sürdürdüğümüz mücadelemiz sonucunda beklentilerimiz karşılanmağı gibi, davanın 24 Haziran 2021 tarihinde yapılan ilk duruşmasında sanığın tutuksuz yargılanmasının devamına karar verilmiştir”dedi.

 

“ADALET MAĞDURLARI OLARAK ORTAK BİR MÜCADELE ETRAFINDA BULUŞTUK”

Adaletin yerini bulması için aile olarak tek başına başlattıkları çabanın sonuçsuz kalması üzerine ülkedeki adalet talebinde bulunan diğer mağdur ailerle bir araya gelmeye karar verdiklerini ifade eden Gündüz, “Tüm ülkedeki adalet mağdurlarının ortak bir mücadele etrafında buluşmasının Türkiye’ deki adalet arayışında olan herkese umut olacağını ve ailelerin  adalet mücadelesini güçlendireceğini düşündüğümüz için “Umut için adalet, herkes için adalet” sloganıyla ülkedeki diğer adalet mağdurlarıyla tanışma, kaynaşma, birleşme turumuzu 1 Ağustos 2021 tarihinde Ankara dan başlattık.  Amacımız,  adaletin yerini bulması için beklemiş, bunun için mücadele etmiş mağdur ailelere sorunlarımızın ortak olduğunu hatırlatarak birlikte daha güçlü olacağımıza olan inancımızla adalet mücadelemizi büyütmektir” şeklinde konuştu.

 

“ADALETİN YERİNİ BULMASI BÜTÜN TOPLUMUN SORUNU”

Adaletin yerini bulması talebinin bütün toplumu ilgilendiren bir sorun olduğunu vurgulayan Gündüz, “Adalet ve adil yargılanma bir gün herkes için gerekli olacaktır, bu yüzden adaletin yerini bulması yönündeki bu çabamıza, mücadelemize toplumun her kesiminden, ülkenin her bölgesinden insanın destek olmasını beklemekteyiz.”

Emek ve Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü ve DİSK Genel İŞ sendikası Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy da adalet arayışında bulunan Umut Gündüz ve ailesinin yanında olduklarını ve gerekti desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA