TURAN’DAN KOLESTEROL HASTASI KARDEŞLER İÇİN SORU ÖNERGESİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TURAN’DAN KOLESTEROL HASTASI KARDEŞLER İÇİN SORU ÖNERGESİ


 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, Mersin’de Kolesterol Ester Depo Hastası olan iki kardeşin tedavisi hakkında soru önergesi verdi.

Haber Merkezi

 

HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cevaplandırması istemiyle verdiği soru önergesinde, 2005 doğumlu Hümeyza Demir ile 2016 doğumlu olan kardeşi Esra Demir’e yaklaşık bir yıl önce Kolesterol Ester Depo hastalığı teşhisi konulduğunu hatırlatarak her iki kardeşin hastalığının tedavisi için Sebelipase alfa etkin maddeli ilaçların kullanımının uygun görüldüğünü hatırlattı.

 

“SAĞLIK BAKANLIĞI ÖNCÜLÜK ETMELİ”

Hastalığın tedavisinde etkili olan Kanuma 20 mg/10 ml 6 kutu ilaç bir defalığına olmak üzere Adana Seyhan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile iki kardeşin annesi Hediye Demir’e teslim edildiğini ifade eden Turan, “Üç aylık ilaç fiyatı 2 milyon olduğu için anne Hediye Demir çocukların bakım ücreti dışında herhangi bir geliri olmadığından ilaçları karşılayamıyor. Sağlık Bakanlığı iki kız kardeşin tedavi edilmesinde ilaçların karşılanması konusunda öncülük etmelidir. İki çocuğun hayatına devam edebilmesi, düzenli olarak ilaçlarını almasına bağlıdır. Bu konuda Hümeyza ve Esra’nın tedavi edilmesi için her türlü destek sağlanmalıdır” dedi.

 

“İLAÇLARIN TEMİNİ İÇİN GİRİŞİMİNİZ OLACAK MI?”

Turan, Sağlık Bakanı Koca’nın cevaplandırmasını istediği sorular şöyle: Bakanlığınız tarafından Hümeyza Demir ile Esra Demir’in ilaçlarının temin edilebilmesi için herhangi bir girişim olacak mıdır? Kolesterol Ester Depo hastalığı olan ve maddi durumu ilaçların karşılanması için yeterli düzeyde olmayan hastalar için tedavilerinin sağlanması hususunda herhangi bir çalışma olacak mıdır? Türkiye’de Kolesterol Ester Depo hastalığına yakalanmış ve tedavi gören hasta sayısı ne kadardır?

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA