ÇARIKCIOĞLU, TUĞGENERAL OLDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇARIKCIOĞLU, TUĞGENERAL OLDU


 

Mersin İl Jandarma Komutanı Çarıkcıoğlu, albaylıktan tuğgeneral rütbesine yükseldi. Çarıkcıoğlu’nun Mersin’de ki görevine devam edeceği açıklandı.

Haber Merkezi

 

Jandarma Genel Komutanlığına mensup bazı general ve albayların emekliliğe sevki, bir üst rütbeye terfileri ve yeni göreve atanmalarına ilişkin kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar kapsamında Mersin İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Necip Çarıkcıoğlu terfi ederek Tuğgeneral rütbesine yükseldi.

 

MERSİN’DE GÖREVE DEVAM EDECEK

Konuyla ilgili Mersin İl Jandarma Komutanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Jandarma Genel Komutanlığına mensup General ve Albaylar’a ait terfi ve atama kararnamesi Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete yayınlandı.

Mersin İl Jandarma Komutanı olarak görev yapan Jandarma Albay Necip Çarıkcıoğlu bir üst rütbeye terfi ederek Tuğgeneral rütbesine terfi etti. Jandarma Albay Necip Çarıkcıoğlu’nun Mersin İl Jandarma Komutanlığı görevine devam edeceği terfi ve atama kararnamesinden yer aldı” denildi.

Erzurum’da 1971 yılında Erzurum’da dünyaya gelen ve teğmen rütbesi ile 1993 yılında Kara Harp Okulunu bitirmeye müteakip, 1994 yılında Foça Jandarma Komando Okulunda Komando eğitimi alarak Teğmen Rütbesinde Birliklerde görevine başlayan Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu, 1994-1996 Bitlis Komando Tabur Komutanlığı, 1996-1998 Çanakkale/Çan İlçe Jandarma Komutanlığı, 1998-2000 Bitlis Özel Harekat Tabur Komutanlığı, 2000-2002 Antalya/Gündoğmuş İlçe Jandarma Komutanlığı, 2002-2005 Bingöl/Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı, 2005-2008 Jandarma Okullar Komutanlığı Öğretim Başkanlığında, İdare Hukuku ve İdari Kanunlar Ders Öğretmeni, 2008-2010 Şırnak /Uludere İlçe Jandarma Komutanlığı, 2010-2016 Kocaeli İl Jandarma Komutanlığında çeşitli görevlerde bulundu. Aynı dönem içerisinde Azerbaycan Ülkesinde Yurt Dışı görevinde bulunan Çarıkcıoğlu, 2016 yılında albaylığa terfi etti.

2016-2017 yılları arasında Çorum İl Jandarma Komutanlığı,  İl Jandarma Komutan Yardımcılığı, 2017-2019 yılları arasında Elazığ İl Jandarma Komutanlığı görevinde bulunan ve 2019 yılında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Mersin İl Jandarma Komutanı olarak atanan Tuğgeneral Çakırcıoğlu, evli olup, iki çocuk babası.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA