“TEHLİKENİN FARKINDAYIZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“TEHLİKENİN FARKINDAYIZ”


 

Haber Merkezi

 

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Mersin Şube Başkanı Yakup Tekin, yaptığı yazılı açıklama ile Cumhuriyetin 98. yıldönümünü kutladı. Eğitimciler olarak her türlü tehlikenin farkında olduklarını vurgulayan Tekin, “Türk ulusu, başkanlık sistemiyle padişahlık rejimine özlem duyanları mutlaka tarihin çöp sepetine atacaktır” mesajı verdi.

 

“ÇAĞDAŞ BİLİM VE EĞİTİM HEDEFİ TERK EDİLMEKTE”

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vasiyetine sahip çıkarak Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 98. yıl dönümünü coşkuyla kutladıklarını aktaran Başkan Tekin, “Çağdaş, demokratik ve laik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti, Türk ulusunun birliği, beraberliği, mücadele azmi ve bağımsızlığına düşkünlüğüyle, yokluklar içinde verilen bağımsızlık savaşının sonucunda kurulmuştur. Cumhuriyet'le birlikte hanedan egemenliği yerine halk egemenliği, teokrasinin yerine laiklik, dikta rejimi yerine de demokrasi uygulamaya konulmuştur.

Ancak bugün siyasal iktidarın faşizan politikalarının, her türlü haksızlığın ve hukuksuzluğun yaşandığı, yargının ve adaletin çöktüğü bir dönem olarak tarihe geçmiştir. Cumhuriyetin temel nitelikleri tartışmaya açılmakta; üniter devlet yapısı hedef alınmakta; başta Öğretim Birliği ilkesi olmak üzere devrim yasaları çiğnenmekte; Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda oluşturulan çağdaş bilim ve eğitim hedefi terk edilmektedir” dedi.

 

“TÜRK ULUSU, BAŞKANLIK SİSTEMİYLE PADİŞAHLIK REJİMİNE ÖZLEM DUYANLARI MUTLAKA TARİHİN ÇÖP SEPETİNE ATACAKTIR”

Yakup Tekin, Atatürk’ün, “Türkiye Cumhuriyeti her manası ile büyük Türk milletinin öz ve aziz malıdır. Kıymetli evlatlarının elinde daima yükselecek, ebediyen yaşayacaktır” diyerek Cumhuriyet’e her koşulda sahip çıkılması ve Cumhuriyet’in yeni başarılarla geleceğe taşınması konusundaki sorumlulukları anımsattığını işaret etti.

“İşte bu nedenle bugün, içeride, ülkemizin sosyal, siyasal ve ekonomik alanlarında karşı devrimi büyük oranda gerçekleştirmiş olan AKP’ye, dışarıda emperyalist güçlere karşı Cumhuriyet’in devrimci ve aydınlanmacı ruhunu ilk günkü coşkuyla sürdürmek zorundayız. Bu, Atatürk ve dava arkadaşlarına, bağımsızlık uğruna büyük bedeller ödeyen ulusumuza karşı borcumuzdur. 1 Kasım 1922 tarihinde saltanatı kaldıran Türk ulusu, başkanlık sistemiyle padişahlık rejimine özlem duyanları mutlaka tarihin çöp sepetine atacaktır.

 

“TÜRK GENÇLİĞİNİ UYANIK TUTMAK ASLİ GÖREVLERİMİZDEN BİRİDİR”

Cumhuriyetin eğitim çalışanları olarak bizler her türlü tehlikenin farkındayız. Atatürk’ün ‘Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyet'i biz kurduk, O'nu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz’ sözlerinden aldığımız ilhamla, yetiştirdiğimiz Türk gençliğini de bu konuda uyanık tutmak asli görevlerimizden biridir. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.

Eğitim-İş olarak, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyor, tüm ulusumuzun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyoruz” diye konuştu.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA