TOROSLAR’DAN ÜNİVERSİTELİLERE EĞİTİM YARDIMI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TOROSLAR’DAN ÜNİVERSİTELİLERE EĞİTİM YARDIMI


 

Toroslar Belediyesi, üniversiteyi kazanan lisans öğrencilerine 1600 tl, önlisans öğrencilerine 500 tl yardım yapacak. Başkan Yılmaz; “Geleceğimizin teminatı gençlerimiz için elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz. Gençlerimize inanıyoruz ve onlarla gurur duyuyoruz” dedi.

Haber Merkezi

 

Toroslar Belediyesi’nin Kasım Ayı Meclis Toplantısı’nda, üniversiteye kayıt yaptıran lisans öğrencilerine 1600 TL, önlisans öğrencilerine 500 TL eğitim yardımı yapılmasına ilişkin tüm komisyonların ortak raporu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

Ailesi (Anne ve babadan en az birisi) Toroslar’da ikamet eden ve burs başvurusu koşullarını sağlayan öğrenciler, ilk yıl için ve bir defaya mahsus olmak üzere Toroslar Belediyesi’nin karşılıksız eğitim yardımından faydalanabilecek.

Belediye, Türkiye’de yerleşik devlet üniversitelerinin en az 4 yıllık bölümlerini kazanan (Türkiye ve KKTC’de özel üniversitelerin eşdeğer bölümlerini tam burslu olarak kazananlar dahil) ve kayıt yaptıran (AÖF hariç) öğrencilere üniversiteye kayıt yaptırdığı tarih itibariyle 1600 TL, yine aynı koşulları sağlamak şartıyla 2 yıllık bölümleri kazanan ve kayıt yaptıran (AÖF hariç) öğrencilere 500 TL burs verecek.

 

“EĞİTİM ÖNCELİĞİMİZ”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, eğitime büyük önem verdiklerini belirterek, eğitim yardımını oy birliğiyle komisyonlardan geçiren tüm meclis üyelerine desteklerinden dolayı teşekkür etti. Başkan Yılmaz; “Eğitim, önceliğimiz. Bu süreçte bu konuyu öneren, komisyonlarda katkı sağlayan tüm meclis üyelerimize teşekkür ederim. Eğitim yardımımız, Toroslarımıza, Mersinimize, gençlerimize hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Başkan Yılmaz, eğitim yardımı ile ilgili başvuru şartlarının en yakın zamanda belediyenin web sitesinden ve sosyal medya hesaplarından yayınlanacağının bilgisini de verdi.

Konuşmasında birlik ve beraberliğe de vurgu yapan Başkan Yılmaz; “Canı gönülden aldığımız tüm kararlar bizim için kıymetli. Farklı bakış açıları olacak. Bu da hem kaliteyi getirir hem de daha iyisini bulma güdüsüyle hareket etme gücü verir” ifadelerini kullandı.

 

“ORTAK FAYDAMIZ, ORTAK GELECEĞİMİZ”

“En önemli ortak paydamız; ortak faydamız ve ortak geleceğimiz” diyen Başkan Yılmaz; “Ben çocuklarımızın güçlü, refah seviyesi yüksek, güvenlik içerisinde, eğitimin ve teknolojinin imkanlarından en iyi şekilde faydalandığı bir ülkede yaşamasını istiyorum. Bunu hedef olarak görmek ortak geleceğimiz, ortak faydamız noktasında birleşmemiz için yeterli.  Yeter ki ayrışacağımız konuları değil, birleşeceğimiz konuları ön plana çıkaralım. Bunun er geç ülkemizde, bölgemizde, Asya’da, Afrika’da, Ortadoğu’da, Balkanlar’da, Kafkasya’da gerçekleşeceğine canı gönülden inanıyorum. Bin yıldır bu topraklarda aktif olan, yöneten ve medeniyet götüren bir toplum olarak da bunun önderinin Türkiye olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Toplantı, dilek ve temenniler ile son buldu. Toroslar Belediye Meclisi’nin Aralık Ayı Toplantısı, 02 Aralık Perşembe günü saat 14.00’da gerçekleştirilecek. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA