“KARANLIĞA DEĞİL AYDINLIĞA UYANMAK İSTİYORUZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“KARANLIĞA DEĞİL AYDINLIĞA UYANMAK İSTİYORUZ”


 

Eğitim İş Mersin Şubesi, kalıcı yaz saati uygulamasına son verilmesini isteyerek, “Karanlığa değil, aydınlığa uyanmak istiyoruz” vurgusunu yaptı.

Haber Merkezi

 

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Mersin Şubesi’nden, “Karanlığa değil aydınlığa uyanmak istiyoruz” başlığıyla yayınlanan basın açıklaması ile yaz saati uygulamasını sona erdirilmesi istendi. 

Sendika Şube Başkanı Yakup Tekin’in paylaştığı metinde, dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın ısrarıyla Bakanlar Kurulu gündemine gelen ve 2016'da uygulamaya giren kalıcı yaz saati uygulamasının, yıllardır milyonlarca eğitimci ve öğrenciyi olumsuz etkilediğine dikkat çekildi.

 

“GÜN AĞARMADAN YOLLAAR DÜŞÜLÜYOR”

“Çocuklarımız, daha günün ağarmadığı saatlerde yollara düşmek zorunda kalmaktadır” diyen Tekin, “Uykuya ve gün ışığına gelişimsel olarak en ihtiyaç duyduğu yıllarda çocuklarımızın bu kör, ışıksız saatlerde okula gitmek zorunda bırakılmasının hiçbir mantıklı gerekçesi yoktur. Uyku mahmurluğunu üstünden atamamış çocuklarımızın sabah sabah ışıklar açılacak kadar karanlık sınıflarda ders dinlemeye çalışması, hem eğitimcilerimiz için hem velilerimiz için hem de öğrencilerimiz için bir çile halidir.

 

“PANDEMİ VAR, TOPLUM SAĞLIĞI RİSK ALTINDA”

Ayrıca okullarımız pandemiye karşı hala bu kadar korunaksızken, vakalar ülkede bu kadar tırmanıştayken ve mevsimsel gribin semptomlarıyla Covid-19'un semptomları bire bir örtüştüğü için birbirinden ayırmak bu kadar zorlaşmışken, çocuklarımızın sabahın ayazında yola çıkması, toplum sağlığı açısından da risk taşımaktadır.

Öte yandan; bu yersiz yaz saati uygulaması, ülkemizin kaynakları, gücü açısından da büyük bir israftır. Yurttaşlarımız, gün ışığında güne başlayamadığı için elektrik ve doğalgaz tüketimi ev ve işyerlerinde tırmanmaktadır. Kalıcı yaz saati uygulamasına geçilmesinden bir yıl sonra 2017’de Elektrik Mühendisleri Odası, uygulamanın ilk yılında bir önceki yılın aynı aylarına göre elektrik enerjisi tüketiminde artış olduğunu tespit etmiştir.

 

“İSRAF UYGULAMASI”

‘Enerjide verimlilik’ ve ‘tasarruf’ gibi ironik bir iddiayla hayatımıza sokulan bu israf uygulamasında inat edilmesinin anlaşılır bir tarafı yoktur. Uygulama tasarruf sağlamadığı gibi hem çocuklarımızın sağlığını ve okul başarılarını, hem de toplum psikolojisini ve iş verimliliğini de olumsuz etkilemektedir. AKP'nin elektrik şirketlerine sağladığı rantın faturasını çocuklarımız ve ailelerine ödetmeye kimsenin hakkı yoktur.

Eğitim-İş olarak hükümete sesleniyoruz: Hiçbir bilimsel temeli olmayan, hem çocuklarımızın sağlığını bozan hem ülke ekonomisine zarar veren kalıcı yaz saati uygulamasına derhal son verin!” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA