ÖZLEMLE ANIYORUZ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÖZLEMLE ANIYORUZ


 

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 83. Yılı nedeniyle Mersin’de düzenlenecek program belli oldu.

Haber Merkezi

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 83. yılında özlemle anıyoruz. Ulu Önder’in ebediyete intikalinin 83. Yılında tüm Türkiye’de olduğu Mersin’de de çeşitli programlar düzenlenecek. Resmi ve özel kuruluşlar tarafından 10 Kasım 2021 Çarşamba günü saat 08.30’da Cumhuriyet Alanı’ndaki Atatürk Anıtına çelenkler sunulacak. Çelenklerin sunulmasını müteakip saat 09.05’te verilecek işaret ile birlikte saygı duruşunda bulunulacak, bando eşliğinde söylenen İstiklal Marşı ile bayrak göndere çekilecek, daha sonra yarıya indirilecek. Saat 09.05’te İl Afet Acil Durum Müdürlüğü, limandaki gemiler, balıkçı barınağındaki tekneler sirenlerini, motorlu araçlar klaksonlarını ve lokomotifler düdüklerini 2 dakika çalmak suretiyle anmaya katılacak. Daha sonra program Kültür Merkezi’nde devam edecek. Buradaki etkinlikte Mersin Büyükşehir Belediyesi Türk Müziği Orkestrası, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğünce hazırlanan programda saygı duruşu İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından MTSO Anadolu Lisesi ve İçel Anadolu Lisesinin hazırladığı 10 Kasım Oratoryosu, Büyükşehir Belediyesi Türk Müziği Orkestrası tarafından “Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar” temalı programın sahnelenecek. Etkinlikler kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 11-14 Kasım 2021 tarihlerinde saat 08.00’da Servet Tazegül Spor Salonunda 10 Kasım Atatürk’ü Anma İllerarası Boks Turnuvası, 13-14 Kasım 2021 tarihlerinde saat 09.00’da Tenis Kompleksinde 10 Kasım Atatürk’ü Anma 13 Yaş Altı ve 17 Yaş altı Badminton İl birinciliği yarışı, 13-14 Kasım 2021 tarihlerinde saat 09.00’da ise Tarsus Hayrunnisa Köylügil İlkokulunda 10 Kasım Atatürk’ü Anma Satranç Turnuvası düzenlenecek.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA