TARİHÇİLER TARSUS’TA BULUŞACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARİHÇİLER TARSUS’TA BULUŞACAK


 

Haber Merkezi

 

İçel Sanat Kulübü’nün Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası ve Mersin Üniversitesi ile birlikte düzenlediği ‘’İçel Sanat Kulübü Sanat Tarihi-II’’etkinliği tarihçileri Tarsus’ta buluşturacak. Çok sayıda akademisyenin katılacağı etkinlik 20 Kasım Cumartesi günü saat 10.00’da Boğaziçi Üniversitesi Tarsus Gözlükule Kazıları Araştırma Merkezi ev sahipliğinde yapılacak.

Tarih, inanç, kültür ve gastronomi turizmiyle Türkiye’nin bilinen önemli cazibe merkezlerinden Tarsus kültürel etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. İçel Sanat Kulübü organizasyonunda Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası ve Mersin Üniversitesi ile birlikte düzenlenen ‘’İçel Sanat Kulübü Sanat Tarihi-II’ konulu etkinlikle tarihçiler bir araya gelecek.

Boğaziçi Üniversitesi Tarsus Gözlükule Kazıları Araştırma Merkezi’nde 20 Kasım Cumartesi günü saat 10.00’da başlayacak etkinlik iki oturum halinde gerçekleştirilecek.

Etkinliğin ilk oturumunda Dr. Öğretim Üyesi Şener Yıldırım ‘’Tarsus Yüzey Araştırması’’, Prof. Dr. Candan Ülkü ‘’Mersin Millet Bahçesi’’, O. Erkan Özaydın ‘’Cam Negatiflerde Erkek Portreleri’’, Prof. Dr. Tamer Akça ‘’Ara Güler’’; ikinci oturumda ise Dr. Öğretim Üyesi Lale Yılmaz ‘’Tarsus’tan Akdeniz’e Kaleler ve Gözetleme Kuleleri’’, Araştırma Görevlisi Halil Elemana ‘’Silifke Uzucaburç’taki Kırsal Mimari Örnekleri’’, Prof. Dr. Savaş Yıldırım ‘’Amasya Gümüşhacıköy Türbelerindeki Kalem İşi Süslemeler’’, Dr. Öğretim Üyesi Emel Yıldız ‘’Yazıtların Rolü Işığında Haç İşlemeli Taçlar’’ konulu sunumlarını yapacak.

Program konuşmacıların sunumundan sonra katılım belgelerinin takdimi ile sona erecek.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA