TARSUS’TA FELSEFE YENİDEN CANLANIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUS’TA FELSEFE YENİDEN CANLANIYOR


 

Haber Merkezi

 

Aydınlanma tarihin çeşitli dönemlerinde yetiştirdiği filozoflara sahip Tarsus’ta felsefe yeniden canlanıyor. 1.Stoa Felsefe Festivali ile milattan önce Tarsus’tan yayılan ışığın günümüze ulaştırılması hedefleniyor.

20 Kasım Cumartesi günü saat 14:00’te Yarenlik Alanı Asutay İş Merkezi’ndeki Güner Baykal Toplantı Salonu’nda yapılacak festivalle ilgili yazılı bir açıklama yapan Tarsus Kent Konseyi Başkanı Reşit Tok, 2012 yılında Aratos Kültür ve Sanat Evi ile birlikte “Aydınlığın Kenti Tarsus Fotoğraf Sergisi” yaptıklarını anımsattı. Tarsus’un, Anadolu’da ilk olarak 1902 yılında elektriğin üretildiği yer olduğunu anımsatan Tok, “Evet, Tarsus o tarihte elektrikle aydınlatmıştı sokaklarını ama asıl aydınlanma tarihin çeşitli dönemlerinde yetiştirdiği filozoflarla olmuştur ve aydınlanmanın ışığı bölge coğrafyasına Anadolu’dan; özelde Tarsus’tan yayılmıştı.

Milattan önceki tarihlerde Tarsus’ta felsefe stoa denilen mekanlarda halka açık olarak yapılıyordu. Zamanla bu şekilde toplanarak felsefe üzerine yapılan konuşma ve tartışmalar ‘stoacılık’ akımını oluşturdu.

Bugün ise Tarsus’ta felsefe yeniden canlanıyor. Gazeteci, yazar Uğur Pişmanlık’ın uzun yıllara dayanan çabasıyla önce Aratos Kültür ve Sanat Evi’nde hayat bulan “Tarsus’ta Felsefe” bugün 1.Stoa Felsefe Festivali’nin yapılıyor olmasıyla yeni bir ivme kazanıyor ve milattan önce Tarsus’tan yayılan ışığı günümüze ulaştırıyor.

Tarsus Kent Konseyi olarak Tarsus’un tarihsel kimliğinin bir öznesi olan felsefenin bu festivalle ve gelecekte devamı niteliğinde yapılacak olan festivallerle Anadolu coğrafyasında ben de varım diyeceği bir etkinliğin paydaşı olmaktan dolayı mutluyuz; gururluyuz.

Felsefe hayatımızda yer alan tüm eylemleri sorgulamamızı, kendimiz ve başkaları hakkındaki düşüncelerimizi geliştirmemizi ve anlamamızı sağlar. Hani bizlere ‘felsefe yapma’ derler ya; biz de ‘felsefe yap’ diyerek konuya ilgi duyan ya da ‘neymiş bu felsefe’ diyerek merak eden

herkesi Tarsus 1.Stoa Felsefe Festivaline bekliyoruz. Haydi gelin hep birlikte ‘felsefe’ yapalım” dedi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA