İHD’DEN TEHDİT TEPKİSİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İHD’DEN TEHDİT TEPKİSİ


 

Mersin’de İnsan Hakları Derneği üyeleri, MYK üyeleri İlhan Kılıç’ı tehdit ettiği öne sürülen MESKOP taşıma kooperatifi yöneticisi ve iş adamı Halit Şimşek’e tepki göstererek gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Şimşek için dava açılmamış olmasının faili cesaretlendiğini savundu.

Hediye Eroğlu

 

İHD Mersin Şubesi’inde, MESKOP taşıma kooperatif yöneticisi ve işadamı Halit Şimşek’in İHD Merkez Yönetim Kurulu üyesi ilhan Kılıç’a yönelik tehditleri ile ilgili basın açıklaması yapıldı. Kılıç’ın da katıldığı basın açıklamasında konuşan  İHD Mersin Şube Başkanı Hakkı Demir, İHD Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri İlhan Kılıç’ın 13.12.2021 tarihinde, şubelerine can güvenliği olmadığı için mail yoluyla başvurduğunu söyledi.

 

“ŞİMŞEK’İN ADAMLARI KILIÇ’I DARP ETTİ”

Başvurusunda; aracının plakasını almak için gittiği Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda, daha önceden hakkında yağma, tehdit ve hakaretten şikayetçi olduğu Halit Şimşek’le karşılaştığını anlattığını ifade eden Demir,”Kılıç adı geçen şahsın kendisine şikayetinden vazgeçmesini söylemiş. Annesine, eşine ve kızına yönelik ağır hakaretlerde bulunmuş. Devamında kemiklerini kıracağını, kendisini çok fena bir şekilde öldüreceğini ifade etmiş. Bütün bunları kameraların önünde bağırarak yapmış. Kılıç’ın şikayetinden vazgeçmeyeceğini söylemesi üzerine Halit Şimşek “Seni emniyet mi, KOM mu, devlet mi elimden kurtaracak, seni kimse elimden alamaz” demiş. Bu sırada yanındaki Süleyman, Murat ve adını bilmediği kişiler tarafından darp edilmiş. Tüm yaşananlardan sonra polisi arayıp darp, tehdit ve hakarete maruz kaldığı yönünde şikayette bulunmuş. Kendisinin ve ailesinin can güvenliği ile ilgili çok ciddi endişe duyduğunu beyan etmiştir” şeklinde konuştu.

 

“TEHDİTLER DAHA SONRADA SÜRMÜŞ”

Kılıç’ın Şimşek tarafından daha öncede tehdit edildiğini belirterek şubelerine başvurduğunu ifade eden Demir, “Dernek olarak 01.06.2021 tarihinde Mersin Cumhuriyet Başsavcılığına suç ihbarında bulunduk, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı 2021/29256 Soruşturma Numaralı dosyasında soruşturma başlattı ve aynı gün soruşturma savcısı tarafından koruma talebine ilişkin Mersin Valiliği’ne yazı yazıldı. Anılan tarihten sonra MYK üyemiz  İlhan Kılıç birkaç defa Halit Şimşek’in, kendisine mesaj attığı, telefonla aramalarda bulunduğu, restoranının önünde birkaç kez araçla bekleyerek ya da MESKOP’taki dolmuş hattında çalıştırdığı kişi vasıtası ile kendisini tehdit ve hakaret etmeye devam ettiğine ilişkin hem şubemize sözlü bilgiler vermiş ve hem de bu durumları avukatlarına iletmiştir” şeklinde konuştu.

 

“KORUMA TALEP ETTİK”

Beyanlar üzerine 10.09.2021 tarihinde  İlhan Kılıç, İnsan Hakları Derneği Çukurova Bölge Sorumlusu  Yasemin Dora Şeker, Hukuk Komisyonu Sözcüsü Bedri Kuran ile birlikte Mersin Cumhuriyet Başsavcı Vekili ile görüşme sağladıklarını anlatan Demir “MYK üyemiz üzerindeki tehditlerin son bulması adına soruşturma sürecinin hızlandırılması ve etkin soruşturma yapılması ve korunması talep edilmiştir” dedi.

Şimşek’in başka bireylere yönelik benzer eylemlerinden dolayı da birçok soruşturma geçirerek hakkında birden fazla kişi ile birlikte yağma, tefecilik, zorla senet imzalatma, haksız rekabet gibi çeşitli suçlar işlediği iddiasıyla çok sayıda kişiyle birlikte gözaltına alındığını hatırlatan Demir, “Bu soruşturmada İlhan Kılıç’ın da müşteki sıfatıyla ifadesine başvurulmuştur. Birçok şikayetçinin de bulunduğu ve çok sayıda olaya adı karıştığı iddia edilen bu kişi ve beraberindekiler gözaltına alınarak tutuklamaya sevk edilmiş, ancak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmışlardır. Adı geçen kişinin bu serbest bırakılmadan sonra derneğimize yönelik krimanilize edici sözler kullanması ve bunu sosyal medyada paylaşması, işlediği suçlara kılıf arama ya da onları örtme çabasından öte bir anlam ifade etmemektedir” ifadelerini kullandı.

 

“DAVA AÇILMAMIŞ OLMASI CESARETLENDİRİYOR”

Şimşek ve etrafındaki kişiler hakkında yürütülen soruşturma uzun zamandan bu yana devam etmesine rağmen, henüz hakkında dava açılmadığını vurgulayan Demir şunları söyledi:

“Özellikle gözaltına alındıktan sonra serbest kalınca,  MYK Üyemiz İlhan Kılıç’a yönelik haksız eylemlerine alenen ve daha cesaretle devam etmesi dikkat çekicidir. Yöneticimiz İlhan Kılıç’a yönelik tehditlerin ve saldırıların son bulması, can ve mal güvenliğinin sağlanması güvenlik kuvvetlerinin birincil görevidir.  Soruşturmanın ağır aksak yürümesi, koruma görevinin yerine getirilmemesi, ilgili şahsı cesaretlendirmiş ve nihayetinde İlhan Kılıç’ın güpegündüz bir kamu kurumunda kameraların önünde birkaç kişi tarafından darp edilmesine zemin hazırlamıştır. İnsan hakları savunucularının korunması devletlerin yükümlülüğündedir.

 

“KILIÇ’A KORUMA VERİLMELİ”

 İnsan hakları savunucularına Birleşmiş Milletler belgeleri ile koruma sağlanmıştır. Bu olayda arkadaşımızın korunamadığı açıktır. Bizler İnsan Hakları Derneği olarak her türlü hak  mağduriyetine karşı mücadele yürütürken, yaşam tehdidi yaşayan MYK üyemiz İlhan Kılıç’ın elbette ki yaşadığı mağduriyetinin giderilmesi noktasında devletin ilgili birimlerini daha hızlı harekete geçmeye çağırıyor ve derhal İlhan Kılıç arkadaşımıza koruma tahsis edilmesini, yaşam hakkının korunmasını tüm kamuoyu nezdinde ilgili ve sorumlu birimlerden talep ediyoruz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA