CHP’Lİ ALİ MAHİR BAŞARIR: “BU ATAMA YARGININ YÜZ KARASIDIR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’Lİ ALİ MAHİR BAŞARIR: “BU ATAMA YARGININ YÜZ KARASIDIR”


 

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Sedat Peker’in suçlamalar yönelttiği Esat Toklu’nun Danıştay üyeliğine atanmasına tepki gösterdi.

Haber Merkezi

 

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu’nun, Danıştay üyeliğine seçilmesini sert bir dille eleştirdi.

 

HUKUKUN AYAKLAR ALTINA ALINDIĞININ GÖSTERGESİDİR

Daha önce Esat Toklu’nun, Togo Kuleleri’ni yapan firma sahibinin Ankara Büyükşehir Belediyesi ile olan davasından hemen önce doğum gününe katıldığını hatırlatan CHP’li Başarır, “Bir Bölge İdare Mahkemesi Başkanı’nın çok önemli bir davadan önce taraflardan birinin doğum gününe katılmasının ne kadar yanlış olduğunu ve bu durumun hukuk güvenliğini zedelediğini sosyal medya hesabından yayınladığım video ile duyurmuştum ancak gelin görün ki  hakkında soruşturma başlatılması gerekirken Danıştay üyeliği ile ödüllendirdiler. Hukuk güvenliğini, eşitliği, temel hukuk normlarını zedeleyen bir kişinin ülkenin en büyük hukuki kurumlarından olan Danıştay Üyeliği’ne seçilmesi açıkça ülkede hukukun ayaklar altına alındığının göstergesidir.” dedi.

 

ESAT TOKLUYU’DA ÖDÜLLENDİRDİLER

Daha önce kara para aklama suçuyla yargılanan Sezgin Baran Korkmaz’a ait Paramount Hotel’de de konakladığının bilindiğini ifade eden CHP’li Başarır, “Nasıl Sezgin Baran Korkmaz’ın yurtdışına çıkış yasağını kaldırana ve malvarlığı üzerindeki tedbiri kaldırana ödüllendirme yapıldıysa şimdi de temel hukuk normlarını ayaklar altına alan ve Sezgin Baran Korkmaz ile ilişkisi olan Esat Toklu’yu ödüllendirdiler. İdarenin hukuka zorlanmasında en üst kurum olan Danıştay’a böyle bir atamanın yapılması yargının yeni bir yüz karasıdır. İlk seçimlerde sarayın adaletini yıkıp halkın adaletinin tecelli etmesini sağlayacağız.” sözlerini dile getirdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA