‘GEÇİNEMİYORUZ’ EYLEMİNE GÖZALTI TEPKİ ÇEKTİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘GEÇİNEMİYORUZ’ EYLEMİNE GÖZALTI TEPKİ ÇEKTİ


 

Mersin’de Valilik izniyle stant açıp, “Geçinemiyoruz” bildirisi dağıtan 4 HDK’lının gözaltına alınıp, daha sonra serbest bırakılması tepki çekti.

Haber Merkezi

 

Halkların Demokratik Kongresi Mersin Meclisi, stant açıp, “Geçinemiyoruz” bildirisi dağıttı. Ancak bu eylem ile ilgili emniyet güçleri HDK Mersin Eşsözcüsü Şerife Kılıç, Selahattin Güvenç, Sabriye Kozan ve Ahmet Teki gözaltına aldı.

Gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan 4 HDK’li ile ilgili basın açıklaması yaparak, olayı kınadı.

 

“VALİLİKTEN İZİN ALINMIŞTI”

HDK Eş Sözcüsü Şerife Kılıç tarafından yapılan açıklamada; Türkiye’de uzun süredir devam eden ekonomik krizin, bir çöküşe dönüşmüş durumda olduğuna dikkat çekilerek, “Bir avuç yandaş her gün servetlerine servet katarken, halk günden güne artan enflasyonun ağır faturasını ödemek zorunda kalmaktadır. AKP-MHP iktidarı yaşanan ekonomik çöküşün altında kaldıkça, emek ve demokrasi güçlerine dönük baskılarını ve saldırılarını arttırmaktadır.

25 Aralık günü, Halkların Demokratik Kongresi Mersin Meclisi olarak yaşanan ekonomik krize dikkat çekmek amacıyla başlattığımız bildiri dağıtımı çalışması esnasında, aralarında Mersin Meclisi Eş Sözcümüzün de bulunduğu HDK’li dört arkadaşımız polis tarafından alıkonulmuştur. Dağıtılan bildiriler için anında savcılıktan toplatma kararı çıkarılmıştır. Oysa söz konusu çalışma için Mersin valiliğinden izin alınmış, bildirinin örnekleri valilikle paylaşılmış, gözaltından bir gün önce onlarca polisin ablukasında aynı bildiri dağıtılmıştır. ‘Polise görevini yaptırmama’ gerekçesiyle gözaltına alınan arkadaşlarımız, güvenlik şube yerine TEM’e götürülmüş, ifadeleri alınmış, telefonlarına el konulduktan sonra serbest bırakılmışlardır” denildi.

 

“ÇARESİZ DEĞİLİZ”

Kriz derinleştikçe küçücük bir hak arama talebinin dahi terörize edilecek, ufak bir muhalif çıkışın bastırılmak isteneceğinin anlaşıldığını söyleyen Şerife Kılıç, “Halklarımız şunu bilsin ki çaresiz değiliz. Krizin gerçek sorumlusu olan AKP-MHP iktidarı baskılarını ne kadar arttırırsa arttırsın, kendilerini bekleyen sondan kaçamayacaktır. Halklarımız HDK ile beraber Yeni Yaşam’ı inşa edecek, demokratik bir ülkenin öncülüğünü yürütecek, barışı ve özgürlüğü bu topraklarda sonsuz kılacaktır” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA