GÜNDEŞ: “VURGUN İDDİALARI ASILSIZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÜNDEŞ: “VURGUN İDDİALARI ASILSIZ”


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Bedrettin Gündeş gazetemizde yer alan milyarlık vurgun iddialarının asılsız olduğunu öne sürdü.

Haber Merkezi

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Bedrettin Gündeş, gazetemize CHP’li gençlerce aldırılmasına neden olan milyarlık vurgun iddiaları ile ilgili haberin gerçeği yansıtmadığını savundu.

Gündeş Independent Türkçe ile bir de yazılı metin paylaştı. Metinde şu ifadeler yer aldı: "13 Şubat 2022 tarihli Mersin haberci Gazetesinde yayınlanan “Milyarlık Vurguna Göz mü Yumuluyor?” başlıklı haberde geçen konular gerçeği yansıtmamaktadır.

Öncelikle haberi yapan Sn. Hediye EROĞLU konu hakkında aldığı bilgilerin doğruluğunu teyit etmeden Belediyemizdeki hiçbir yetkiliyle tek kelime konuşmadan, kimin tarafından servis edildiği tarafımızdan bilinen konuyu Gazetecilik ilkelerine aykırı bir şekilde haber yapmıştır. Gazeteci haber yaparken gazeteciliğin en temel ilkelerden biri olan doğru ve gerçek haberi yayınlamak zorundadır. Sadece duyuma ve dedikoduya dayalı kendisine servis edilen bilgileri bir Kurumu karalamak amacıyla kullanmamalıdır. Şöyle ki:

 

“KAMU ZARARI OLUŞMAMIŞTIR”

Gazete haberinde geçen 2014 yılında ihalesi yapılan ‘Entegre Atık Değerlendirme Geri Dönüşüm ve Bertaraf Tesisleri İle Düzenli Depolama Sahası Yapımı ve İşletilmesi’ işinde kamu zararı yapıldığından bahsedilmektedir. Üstelik hangi bilgi ve belgelere dayanarak 200 Milyon TL kamu zararı oluştuğunu söyleyebilme cesaretinde de bulunmaktadır. Söz konusu kamu zararıyla ilgili olarak 2014 yılından bugüne kadar her yıl devletimizin en yetkili makamlarınca defalarca denetlenen belediyemize hiçbir zaman kamu zararı yapıldığı veya haberde geçen rakam telaffuz dahi edilmemiştir. Çünkü böyle bir kamu zararı hiçbir zaman oluşmamıştır. Aksine 2014 yılından bugüne devam eden ihalede yaklaşık 82 Milyon TL Belediyemize gelir olmuş, her evrak kayıt altına alınmış ve her yıl devletin ilgili kurumlarına beyan edilmiştir. Bu gelir kaynağımız hala devam etmektedir.

Gazete haberinde geçen Çöp Suyu arıtmasının olmadığı olanın ise uygunsuz deşarj edildiğinden bahsedilmektedir. Tesislerimizde arıtma tesislerimiz bulunmakta ve çalışmaktadır. Arıtmanın verimini arttırmak için sürekli iyileştirmeler de yapılmaktadır. Arıtılmış suyun deşarjı yine MESKİ tarafından kabul edilmekte ve analizleri de yapılmaktadır.

 

“İDDİALARLA İLGİLİ YÜZLERCE İŞ VE İŞLEM YAPILDI”

Gazete haberinde geçen; yapılmadı, eksik yapıldı, yanlış yapıldı şeklindeki tüm iddialarla ilgili Belediyemiz yüzlerce iş ve işlem yapmıştır. Hala katı atık tesislerimizde atıklar düzenli bertaraf edilmekte, kompost yapılmakta, solucanlı gübre üretilmekte, aquaponic sistemi çalışmakta, tıbbi atıklar sterilizasyonu çalışılmakta ve diğer tüm üniteler de dahil olmak üzere devletimizin denetim birimleri tarafından düzenli incelenmektedir. Bunun yanı sıra tesisimiz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yerinde ve evrak üzerinde yapılan çok detaylı incelemeler neticesinde Lisans almış çevreci bir tesis özelliğini de taşımaktadır.

 

“YÜKLENİCİYE CEZA UYGULANDI”

Tesiste meydana gelen aksamalarla ilgili de belediyemiz yasal işlem uygulayarak yükleniciye yeri geldiğinde cezai işlem de uygulamıştır. İşletme anında yaşanacak herhangi bir olumsuzluğa asla göz yumulmamakta sözleşmede geçen cezai işlemler eksiksiz uygulanmaktadır. Uyguladığımız cezai işlemler Sayıştay raporlarında da yer almıştır.

 

Tüm bunların yanı sıra tüm il genelinde geçmişten günümüze ilçelerde, beldelerde, vb. yerlerde  üretilen katı atıklar (çöpler) yıllarca düzensiz (vahşi) bir şekilde ormana, derelere, denize, uçurumlara, vb yerlerde depolanmaktaydı. Toplam 47 adet vahşi depolama alanı kent genelinde bulunmaktaydı. Geçen süreçte Büyükşehir Belediyesi olarak ciddi bir mali yükün altına girerek tüm ilçelere Katı Atık Aktarma İstasyonları kurup bunları taşıyarak bu vahşi dökümlerin önüne geçilmiştir. Böylece il genelinde üretilen atıkların çevreye, canlılara zarar vermesinin önüne de geçilmiştir. İlçe belediyelerinin vahşi olarak yıllarca kullanmış oldukları alanların rehabilitasyonu ile ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına proje başvuruları yapılmıştır. Aynı şekilde Orman Bölge Müdürlüğüne de vahşi alanların geçici tahsisi için gerekli başvurular yapılmıştır. Katı Atık Düzenli Depolama Alanlarımızla ilgili devamlı yeni yer planlamalarımız, izin alma süreçlerimiz devam etmektedir."

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA