ÇAMLIBEL PROJESİNE CHP VE HDP’DEN RED | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇAMLIBEL PROJESİNE CHP VE HDP’DEN RED


 

Ulaştırma Bakanlığı tarafından Çamlıbel Balıkçı Barına’ğına yapılmak istenen Su Sporları Merkezi için CHP ve HDP’nin çoğunlukta olduğu Akdeniz Belediye Meclisi’nden olumsuz karar çıktı. Karara tepki gösteren Başkan Gültak, “Bu hizmetin önünü kesmemek lazım. Çamlıbel’de siyasi görüşü size yakın insanlar çok kızıyorlar. Haberiniz olsun. Hizmetin önünü kesip bir şekilde bariyer koyuyorsunuz” dedi.

Hasan Küçük

 

Akdeniz Belediye Meclis toplantısının Mayıs ayı birinci oturumu belediyenin konferans salonunda gerçekleştirildi.

Çeşitli gündem maddelerinin görüşüldüğü mecliste, Ulaştırma Bakanlığı tarafından kurum görüşü istenen ve komisyonlarca oy çokluğu ile olumsuz görüş bildirilen Akdeniz İlçesi, Hamidiye Mahalllesi, Çamlıbel Spor Alanı (Su Sporları Merkezi) ve Barınak Amaçlı İmar Planı Revizyon ve İlavesi teklifi mecliste de görüşüldü.

CHP Grup Sözcüsü Muhittin Ertaş, Bu konu ile ilgili evraklar ve yerinde yaptıkları çalışmalar neticesinde balıkçı barınağının deniz bölümü önemli ölçüde doldurularak alan kazanılacağını bununla yetinilmeyip Atatürk Parkı’nda 18-20 dönümlük bir alanın bu alan içine dahil edileceği gördüklerini söyledi.

 

“AVM YAPILMASI ENDİŞESİ VAR”

Yapılmak istenen planda 0,20 emsal talep edildiğini anlatan Ertaş, “Bunlara bakınca yaklaşık 13-14 bin metrekare bir ticari alanın yapılmak istendiği görülüyor. Biz Atatürk Parkı’ndaki esnaf arkadaşlarla gerekse Çamlıbeldeki esnaflarla yaptığımız görüşmelerde onlarda bizimle aynı fikirdeler. Buraya bir balıkçı barınağı, yat limanı yapılması gibi bir çalışmanın aslında iyi olacağı yönünde fikirleri var ama endişe şu; Burada su sporları merkezi ki  adı altında bir AVM yapılma endişesi vardır. Bu esnafı kaygılandırmaktadır. Böyle bir çalışmanın biz  destekçisi olamayacağımızı ifade ediyoruz. Hatta bu konu ile ilgili önümüzdeki günlerde yoğun ve geniş bir şekilde sivil toplum örgütleri ile ortaklaşa bir çalışma yapacağız. Biz gurup olarak yat limanı, su sporları merkezi, balıkçı barınağı yapılması gibi güzel çalışmaların yapılmasına karşı değiliz. Biz alanın doldurulmasına karşıyız. Ticari alan yaratılmasına karşıyız. O yüzden bu konu ile ilgili ret oyu verdik” şeklinde konuştu.

 

“ATATÜRK PARKININ ÖNÜ TAMAMEN KAPATILACAK”

Limandaki çalışma ve bu balıkçı barınağındaki çalışma ile Atatürk Parkı’nın önünün tamamen kapatılacağını anlatan Ertaş, “Çok az bir açıklık kalacak. Burası açık deniz iken bir körfeze dönüşecek. Bunun tehlikesinin farkına varmak lazım.  Limanın genişletilmesi masumane bir durum değil balıkçı barınağındaki durumun ondan kalır yönü yok. Daha titiz bir proje ortaya konulmalı” dedi.

HDP’li meclis üyeleri ve Emek Partili Halil Kara’da projeye yönelik eleştirilerine dile getirdi.

 

GÜLTAK: “MERSİN’E LİG ATLATACAK VİZYON PROJE”

Eleştirilere cevap veren Akdeniz Belediye Başkanı Muhammet Mustafa Gültak ise Çamlıbel’e yapılacak su sporları merkezinin Mersin’e lig atlatacak vizyon bir proje olduğunu savundu.

Bu vizyon projeyi muhalefetin ve birilerinin yapılmaması istemesinin çok doğal olduğunu anlatan Gültak, “Bu Mersin’e bugüne kadar yapılmış en önemli proje. Şehrin, Çamlıbel esnafının, Kiremithane’nin, Atatürk Parkı civarındaki esnafın kaderini değiştirecek bir projedir. Ben Çamlıbel esnafı ile çok sık görüşüyorum. Bu içinde 700 araçlık otopark barındıran bir projedir. Kısmende olsa otopark sorunu çözecek bir projedir. Uluslararası yelken şampiyonalarının yapılabileceği bir alandır. Yelkencilerin bizzat talebidir. Mersin’de deniz olmasına rağmen yelken sporlarını ilerletemiyoruz. Çünkü yelkenlerimizi indirebileceğimiz su sporları merkezimiz bile yok diyorlar. Hem maddi hem manevi olarak hem de şehri katacağı yön olarak büyük bir proje.

 

“ATATÜRK PARKININ ÖNÜNÜN KAPATILMASI GİBİ BİR DURUM YOK”

Atatürk Parkı’nın önünün kapatılması önünün kapatılması gibi bir şey yok. Tam tersine bu proje Atatürk Parkı Su Sporları Merkezi ve Millet Bahçesini entegre eden bir proje. Burası insanların bir dolmuşla gelerek hava alacağı bir alan haline gelecek. Biz bu AVM laflarına çok alışkınız. Yenişehir’deki Millet Bahçesi’ne de AVM olacak diyorlardı. Orayı Kızılay’a da verdik. Kızılay orada güzel etkinlikler yapacak. Askerlik Şubesinin yanındaki yere otel yapılacaktı ne oldu?. Anıtlar Kurulu raporunu tuttu uygun raporlar çıktı. Şimdi o raporlar Çevre Bakanlığı’na gidiyor. 50-60 yıldır ellenmeyen bir bahçe ağaçlar kaderine terk edilmiş bir bahçe yakın bir tarihte ihaleye çıkılacak 3. Etap olarak millet bahçesine kazandırılacak” ifadelerini kullandı.

 

“SİYASİ GÖRÜŞÜ SİZE YAKIN ESNAFLAR KIZIYOR”

“Su sporları Türkiye’nin her yerinde yok. Bodrum’da Antalya’da var niye bizde olmasın” diyen Gültak, “Niye yerli ve yabancı sporcuların geleceği bir alan olmasın. Neden burada turnuvalar olmasın. Şimdi yatlar, turistler geldi ne yiyip ne içecek bu adamlar. Yakıt desteği, oturma yeri olmayacak mı? Ben üzülüyorum. Böyle bir hizmet gelmez. Kolay değil. 1 buçuk yıldır bu işle uğraşıyoruz. Buralara getirmek kolay olmadı. Yoğunluk fazla değil. 0.20 yoğunluk Su sporları merkezi ve marinalarda standart bir yoğunluk. Daha yoksek olsa idi haklı idiniz. Bu hizmetin önünü kesmemek lazım. Esnaf ile de karşı karşıya kalacaksınız. Çamlıbel’de siyasi görüşü size yakın insanlar çok kızıyorlar. Haberiniz olsun. Önünü kesip bir şekilde bariyer koyuyorsunuz. STK’larla görüşeceğiz diyorsunuz. Yarın hiç alakası olmayan bir STK dava da açabilir” şeklinde konuştu.

 

“BANA İNANMIYOR MUSUNUZ?”

Burada bir proje değil imar çalışması yaptıklarını anlatan Gültak şunları söyledi: “Burada bina yapımı söz konusu değil. Hakikaten yok. Bana inanmıyor musunuz? Ulaştırma Bakanlığı’nın projesi su sporları merkezi yapımı noktasında var. İçinde ne olacak bende bilmiyorum. Bilmeme de gerek yok. Bu proje sonradan çıkacak ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılacak. Büyük ihtimalle yap işlet devret modeliyle yapılacak. Sonra proje aşamasına geçilecek. Biz şu an buranın imarını yapacağız. Bu imarın üzerine çıkmamalarını sağlayacağız. Biz kötü niyetli olsa idik yoğunluğu 0,30-0,35 yapardık.  Bir anda 20 bin metrenin üzerinde kapalı alan çıkardı. Standartları aşmadık. Siz oraya gezdiniz oradaki iskeleler Mersin’e yakışıyor mu? Tabiki doldurulacak alan yok. Orada iskeleler ölmüş. Pislik içinde temizlenmesi düzenlenmesi gerek. 0.20 yoğunluk, 7 buçuk metreyi geçmeyecek yükseklik. Buraya otel, 3-5 katlı bina yapın estetiğini bozamaz. Biz burada işin anayasasını yapıyoruz. Yeri ranta gitmesin diye garantiye alıyoruz. Benden proje istiyorsunuz ben bilmediğim projeyi size nasıl anlatayım. Ben şehrin yararına kitabın ortasından Anayasa’sını yazmaya başladım. Sonrasına hep beraber karar vereceğiz. Lig atlatacak, yabancıların ve yerli sporcuların gelmesini sağlayacak bir proje. Biz bunu Büyükşehir Belediye Başkanı’na da sunduk. Onunda kendine kafasında soru işaretleri var.”

 

DÖVENCİ TERS DÜŞTÜ

Müzakerelerin ardından komisyonun oy çokluğu ile olumsuz görüş bildirdiği teklif CHP’li meclis üyesi Serhat Servet Dövenci hariç diğer CHP’li HDP’li bağımsız ve Emek Partili üyelerin oy çokluğu ile kabul edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA