“GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR”


 

Diyarbakır’da gazetecilerin gözaltına alınması Mersin’de meslektaşları tarafından protesto edildi. Mersinli gazeteciler, “Gazetecilik suç değildir” diyerek gözaltındakilerin serbest bırakılması için çağrı yaptı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de görev yapan gazeteciler, Diyarbakır'da meslektaşların gözaltına alınmasını protesto etti. İnsan Hakları Derneği (İHD) Mersin Şubesi’nde bir basın açıklaması yapan gazeteciler, “Gazetecilik suç değildir” diyerek gözaltındakilerin serbest bırakılması için çağrı yaptı.

 

“İKTİDARLARIN BASKILARINI KABUL ETMİYORUZ”

Gazeteciler adına basın açıklamasını okuyan Gamze Şimşek, baskılarla icra etmeye çalıştıkları gazetecilik mesleğinin, Diyarbakır’da yine darbe aldığını söyleyerek, 21 gazetecinin yine dosyada gizlilik kararıyla gözaltına alındığını anımsattı. “Dünyanın her yerinde sansürlerle ve mecburi oto sansürlerle icra etmeye çalıştığımız mesleğimize, iktidarların baskılarını kabul etmiyoruz” diyen Şimşek, “Önceki gün sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eş başkanı Serdar Altan, JINNEWS Müdürü Safiye Alagaş, JINNEWS editörü Gülşen Koçuk, Mezopotamya Ajansı (MA) editörü Aziz Oruç ile gazeteciler Ömer Çelik, Suat Doğuhan, Ramazan Geciken, Esmer Tunç, Neşe Toprak, Zeynel Abidin Bulut, Mazlum Doğan Güler, Mehmet Şahin, Elif Üngür, İbrahim Koyuncu, Remziye Temel, Mehmet Yalçın, Abdurrahman Öncü, Feynaz Koçuk, Lezgin Akdeniz, Mehmet Ali Ertaş ve Kadir Bayram gözaltına alındı.

 

“EN UFAK BİR ELEŞTİRİ SORUŞTURMA, GÖZALTI VE TUTUKLAMA GEREKÇESİ YAPILIYOR”

Gerçeğin tersyüz edildiği bir dönemde gazetecilere daha fazla görev düşmektedir. En ufak bir eleştirinin soruşturma, gözaltı ve tutuklama gerekçesi yapıldığı Türkiye’de on yıllardır olduğu gibi bugün de hakikatin peşinde koşan gazeteciler, gerçeği açığa çıkarmak için gece gündüz çalışmakta, mesleğin onurunu yükseltmektedirler.

Bilinmelidir ki, basına uzanan eller sadece bireysel olarak gazetecilere değil, halkın haber alma hakkına, aydınlanma hakkına, basın ve ifade özgürlüğüne ve demokrasiye saldırıdır.

Türkiye, Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütünün her yıl açıkladığı Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi’nde bu yıl 180 ülke içerisinde 149’uncu sırada yer almaktadır.

 

“GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR! TÜM GÖZALTILARI SERBEST BIRAKIN!”

Ülkemizde gazetecilere yönelik tehdit, baskı, saldırılar sürerken, Diyarbakır’da meslektaşlarımızın gözaltına alınmasını kabul etmiyoruz. Mesleğimize yapılan bu saldırılar biz gazetecileri sanılanın aksine daha da dayanışmaya ve mesleğinin gereklerine sahip çıkmaya itiyor. Düşünce ve ifade özgürlüğünün önündeki engeller kaldırılmadığı sürece demokrasi olmayacağını biliyoruz.

Buradan tüm partilere ve kurumlara gazeteciliği sahiplenmeye, iktidara da mesleğimize dönük baskılara son vererek, Diyarbakır’da gözaltına alınan meslektaşlarımızı serbest bırakması çağrısında bulunuyoruz. Demokratik bir Türkiye için düşünce ve ifade özgürlüğünün önündeki tüm engeller kaldırılsın. Gazetecilik suç değildir! Tüm gözaltıları serbest bırakın!” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA