DENİZ POYRAZ İÇİN ADALET ÇAĞRISI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DENİZ POYRAZ İÇİN ADALET ÇAĞRISI


 

Geçen yıl İzmir HDP İl Örgütü’nde katledilen Deniz Poyraz ölümünün birinci yılında Mersin’de, “Deniz Poyraz isyanımızdır! Failleri tanıyoruz’ hesap soracağız!” mesajıyla anıldı.

HEDİYE EROĞLU

 

Deniz Poyraz'ın katledilmesinin yıldönümünde HDP Mersin Kadın Meclisi, kamuoyuna “Deniz Poyraz isyanımızdır! Failleri tanıyoruz’ hesap soracağız!” diye seslendi.

Özgür Çocuk Parkı’nda kadın dernekleri başta olmak üzere çeşitli siyasi parti, dernek, emek ve demokrasi güçlerinin destek verdiği bir basın açıklaması yapan HDP Mersin Kadın Meclisi adına basın açıklamasını HDP İl Başkanı Bedriye Kuş okudu.

17 Haziran 2021 yılında HDP İzmir İl Örgütüne yapılan faşist saldırı sonucu Deniz Poyraz’ın katledildiğini anımsatan Kuş, “O dönemde İzmir il binamızın önünde sözde nöbet tutan polisler, eli kanlı katil Onur Gencer’in güpegündüz elini kolunu sallayarak parti binasına girmesini ve kurşun yağdırmasını engellemedi. Failleri tanıyoruz. Yoldaşımız Deniz’in faili tabii ki sadece Onur Gencer değildir, her fırsatta ayrıştırıcı-faşist dil ile 6 milyon seçmenin iradesi olan HDP’ye saldıran, hedef gösteren, kapatma davası açarak kriminalize etmeye çalışan, tüm tehditleri bilmesine rağmen önlem almayan, kadın düşmanı, halk düşmanı mafyavari iktidardır. Failleri tanıyoruz, katillerden hesap soracağız!” dedi.

 

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ YAŞATIR& PANKARTININ HEMEN YANI BAŞINDA KATLEDİLDİ”

Bütün ihlallerin, tek tipçi, tahakkümcü, eril iktidarın zihniyeti olduğunu savunan Bedriye Kuş, “Biz kadınlar meydanlarda ve erişebildiğimiz tüm alanlarda İstanbul Sözleşmesi’ni savunurken tam da bu zihniyetin ihlallerine işaret ediyorduk. Çünkü tetiği çekenlerin, emri verenlerin, sözleşmenin karşısında duranların faillikleri aynı. Feray’ın, Nadira’nın, Yeldana’nın, Rabia Naz’ın, Gülistan’ın failini saklayan ve destekleyen çürümüş cinsiyetçi, ırkçı mafyavari iktidarın bir yıl önce de Deniz’i aramızdan alması aynı ihlallerdir. Bütün ötekilerin varoluşuna tahammül edemeyen faşist, eril, tahakkümcü zihniyetin HDP’ye dönük sistematik saldırısı kadınlara ve ötekileştirilenlere uyguladığı sistematik saldırılardan ayrı görülemez. Öfkeliyiz!  Yasta değil isyandayız!

Deniz Poyraz yoldaşımız ‘İstanbul Sözleşmesi Yaşatır& pankartının hemen yanı başında katledildi. Denizin bu pankartın ardında katledilmesi tesadüf değildi. Sözleşmenin karşısında duranlar: kadın düşmanlığını, savaşı, ölümü, nefreti körükleyenlerdir. Bu çürümüş mafya iktidarı ne zaman krize girse bu ülkenin demokrasi güçlerine saldırılar meydana gelmektedir. Bu kadın düşmanı, halk düşmanı iktidar ve ortakları kendi kokuşmuş iç krizlerini artık yönetemez hale gelmişlerdir. Bu krizleri aşmak için yine toplumun demokrasi güçlerine ve kadınlara saldırmaktadırlar.

 

“BİR KİŞİ DAHA EKSİLMEYECEĞİZ”

Uyuşturucu çetelerini koruyan, HDP’ye saldıran, Feray’ın ve pek çok kadının katillerini koruyan, Deniz POYRAZ’ı aramızdan alan iktidar, İstanbul Sözleşmesi’ni kaldırmaya çalışan iktidardır. Bu nedenle her geçen gün kadına dönük dilini daha da sertleştiren ve saldırmaktan vazgeçmeyen faşist iktidar anlayışına karşı İstanbul Sözleşmesi’ni savunmaya devam edeceğiz. Barıştan, eşitlikten, İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyeceğiz. Kadın mücadelesi faşist iktidar anlayışına karşı büyümeye devam edecek. Mafyavari iktidara bir kez daha söylüyoruz: İstanbul Sözleşmesi’ni savunan kadınlara yenileceksiniz! Deniz’in ve katledilen tüm kadınların hesabını soracağız. Çünkü biz kadınlar sizlere inat ortak bir yaşam inşa ediyoruz ve birbirimize din, dil, ırk, cinsiyet, yönelim fark etmeksizin sahip çıkıyoruz. Çünkü biz bir kişi daha eksilmeyeceğiz !!! Katledilen bütün kadınlar isyanımızdır! Yaşasın kadın dayanışması!” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA