“ÇİFTÇİYE DESTEK GSYİH’NİN YÜZDE 1’İ OLMALI” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ÇİFTÇİYE DESTEK GSYİH’NİN YÜZDE 1’İ OLMALI”


 

Haber Merkezi

 

HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, çiftçilere ödenecek tarımsal destekleri TBMM gündemine taşıdı.

Konuyla ilgili, Tarım ve Orman Bakanı Vahit KİRİŞÇİ’nin yanıtlaması için soru önergesi veren Dr. Rıdvan Turan soru önergesinde şunları söyledi: “2006 yılında çıkartılan 5488 sayılı ‘Tarım Kanunu’nun 21. maddesine göre çiftçilere ödenecek tarımsal destekler, Gayri Safi Yurt İçi Hasıla’nın (GSYİH) yüzde 1’inden az olamaz. Kanunda belirtilmesine rağmen 2006’dan itibaren çiftçilere ödenen destekler maalesef yüzde 1’in altında kalmıştır. 2021’de çiftçilere ödenecek toplam tarımsal destekler 22 milyar TL iken 2022’de bu rakam 29 milyar TL’ye çıkarılmıştır. Çiftçilere verilen desteklerin ödemesi, bir sonraki yıl yapıldığı için artan dövize karşılık verilen paranın değerinde düşüş olmaktadır. Dolayısıyla çiftçilere verilen desteklerin Tarım Kanununa uygun olarak GSYİH’nin en az yüzde 1’i oranında yapılması gerekmektedir.”

Dr. Rıdvan Turan önergesinde şu sorulara yer verdi: “2022 yılının ilk altı ayında çiftçilere ne kadar tarımsal destek ödemesi yapılmıştır? 2022 yılının ilk altı ayında çiftçilere sağlanan tarımsal destekler hangi kalemlerde ne kadar yapılmıştır?"


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA