RAZİYE OSKAY’IN ADI SPOR TESİSİNDE YAŞAYACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

RAZİYE OSKAY’IN ADI SPOR TESİSİNDE YAŞAYACAK


 

Mersin’de eski nişanlısı tarafından öldürülen Raziye Oskay’ın isminin bir tesise verilerek yaşatılmasına ilişkin geçen ay Toroslar Belediye Meclisinde tartışma yaşanması üzerine ertelenen teklif bu ay kabul edildi. Raziye Oskay’ın ismi Toroslar Belediyesi Spor Tesisi’nde yaşatılacak.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in Toroslar ilçesi Hüseyin Okan Merzeci Mahallesinde eski nişanlısı Barış Can Uçuk’un Ocak 2022’de sokak ortasında tabancayla vurarak öldürdüğü 24 yaşındaki Raziye Oskay’ın adı spor tesisi ile yaşatılacak.

CHP’li meclis üyeleri geçen ay Oskay’ın adının yaşadığı mahalledeki bir spor tesisine verilmesi için önerge vermiş, ancak Başkan Atsız Afşın Yılmaz, muhalefetin kendisini istişare yapmamakla eleştirmesi nedeniyle ertelediği teklif bu ay kabul edildi.

 

CHP: “BİZ ÖNERMİŞTİK”

Teklifle ilgili söz alan CHP’li Gültek Çavuş geçen ay ki mecliste CHP grubu olarak bu teklifi sunduklarını anımsatarak, “Tekrar görüşülmesine gerek yok biz zaten bunu baştan sona kadar destekliyoruz. Geçen ay reddedilip şimdi tekrar gelmesi çok şey değil, biz zaten gönülden destekliyoruz” dedi.

 

“ÇOCUKLAR GENÇLER, BU İSMİ GÖRSÜN VE NEDEN VERİLDİĞİNİ BİLSİNLER”

Toroslar Belediye Başkanı Yılmaz ise konunun komisyona havale edilmesine gerek olmadığını belirterek, direk oylama yaptırmak istediğini söyleyerek, Ağustos’ta tatile gireceklerini söyledi.  Mecliste ilk gündem olarak gündeme gelen teklif, oy birliğiyle kabul edildi. Başkan Yılmaz, “Hayırlı uğurlu olsun. Bilinçlendirme, farkındalık yaratmak açısından, orada spor yapan çocuklarımız gençlerimiz bu ismi görsün ve neden verildiğini bilsinler ve inşallah bu tür olayları daha fazla şaşamayalım” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA