MERSİN’DE ONUR HAFTASI ETKİNLİKLERİ YASAKLANDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE ONUR HAFTASI ETKİNLİKLERİ YASAKLANDI


 

Mersin’de bu yıl 27-31 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan Onur Haftası etkinlikleri Valilik tarafından yasaklandı.

Haber Merkezi

 

Mersin’de bu yıl illüzyon temasıyla 27-31 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan içinde paneller, film gösterimi, piknik ve sergi gibi pek çok etkinliğin yer alacağı programlar Mersin Valiliği tarafından yasaklandı.

Mersin Valiliğinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi. “Kamu esenliğinin ve genel asayişin devamının sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlığın, genel ahlakın ve vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerinin korunması amacıyla 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. maddesi ve 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/a ve 11/c maddelerine istinaden, LGBTİ (Lezbiyen, Gay, Biseksüel, Trans ve İntersex) dernekleri veya benzer oluşum ve gruplar ile bu grupların yapmış olduğu bu tür eylemleri desteklemek veya protesto etmek amacıyla ilimizde açık ve kapalı yer toplantısı yapılması düşünülen her türlü etkinliğin (toplanma ve toplanma teşebbüsünde bulunma, basın açıklaması, yürüyüş, oturma eylemi, stand/çadır kurma, bildiri dağıtma, afiş/pankart asma, protesto eylemi, şenlik, festival, spor müsabakası, panel, konferans, seminer, film gösterimi vb.) Mersin il sınırları içerisinde 25.07.2022 tarihi saat 00.01’den itibaren 08.08.2022 tarihi saat 24.00’a kadar on beş (15) gün boyunca yasaklanmıştır.”

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA