“MUHALİF BELEDİYELER ÖLÜ TAKLİDİ YAPIYOR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“MUHALİF BELEDİYELER ÖLÜ TAKLİDİ YAPIYOR”


 

Mersin Onur Haftası Komisyonu, Valiliğin Onur Haftasını yasaklamasına ilişin basın açıklaması geçekleştirdi. Komisyon adına açıklama yapan Bilgin, muhalif belediyelerin Onur Haftası’nın yasaklanmasına ölü taklidi yaparak sessiz kaldığını vurgulayarak, “Baskıcı, gerici ve yasakçı zihniyet gücünü tam da bu sessizlikten alıyor” dedi.

Barış ÇOBAN

 

Mersin Onur Haftası Komisyonu Eğitim-Sen’de, Valiliğin Onur Haftası'nı yasaklanmasına ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada, "Olağanüstüyüz, şahaneyiz, bebek gibiyiz, taş gibiyiz, yok muyuz? Yasak mıyız?" yazılı pankart açıldı. Açıklamaya, kentteki çeşitli siyasi parti ve STK’lar destek verdi.  Onur Haftası Komisyonu adına açıklamayı okuyan Nalan Turgutlu Bilgin, LGBTİ+ fobinin halka sistematik bir şekilde pompalandığını ifade etti.

 

“DİRENMEYE DEVAM EDİYORUZ”

Artan devlet şiddetine karşı tüm varlıklarıyla direnmeye devam ettiklerini söyleyen Bilgin, “Bu yıl sadece Onur Ayı etkinlikleri kapsamında farklı farklı illerden onlarca keyfi yasak kararı çıktı. Üstüne üstlük güvenlik güçleri 37 günlük süreçte toplamda 530 LGBTİ+ ve LGBTİ+ hak savunucusunu hukuksuzca gözaltına aldı. Mersin Valisi de bu kervana katılma kararını ivedilikle ve büyük bir hevesle açıkladı. Bizler gün geçtikçe artan devlet şiddetine, LGBTİ+ ların kriminalleştirilmesine, devlet eliyle çetelere hedef gösterilmesine, her türlü baskı şiddet ve ayrımcılığa, homofobiye, bifobiye, transfobiye, erkek yargıya, ve patriarkal sisteme karşı tüm varlığımızla direnmeye devam ediyoruz” dedi.

“VAROLUŞUMUZ KRİMİNALİZE VE TERÖRİZE EDİLİYOR”

El birliğiyle bir korku toplumu ve faşizm yaratıldığını belirten Nalan Turgutlu Bilgin, “Ülkenin kültürel mirasları yok edilirken, ormanları yanarken, doğası talan edilirken, gazetecileri tutuklanırken, öğrencileri barınamazken her şey güllük gülistanlık ‘mış gibi yapan’ ve bizleri bu İLLÜZYONA inandırmaya çalışan iktidar ve şürekası karşısında tabii ki LGBTİ+ hareketinin direnişini buluyor. Tıpkı mülteci düşmanlığı, Kürt düşmanlığı, cinsiyetçilik, türcülük gibi LGBTİ+ fobi de halka sistematik bir şekilde pompalanıyor. Varoluşumuz kriminalize ve terörize ediliyor. Yıllardır bizi lafta gerici çetelerden korumak amaçlı açık alandaki etkinliklerimizi iptal eden zihniyet şu an böyle bir senaryo yazma gereği bile duymuyor. Alenen yıllardır maç yaptığımız halı sahalar, iş yaptığımız oteller, çay içtiğimiz kafeler devlet ve güvenlik kolları tarafından tehdit ediliyor. Paramızla hizmet satın almamız engelleniyor. Sadece bununla kalmıyor sesimiz, sözümüz kısılmaya çalışılıyor. Mesela bilbord ve raket çalışmalarımız yayınlanmıyor. Valisi, belediyesi, belediye meclisi, taşeronu derken bu şekilde el birliğiyle korku toplumu ve faşizm yaratılıyor. Daha 2019’da Onur haftalarında tweet atabilen muhalif belediyeler bu süreçte, bu hukuksuzluğa karşı ölü taklidi yapıyor. Baskıcı, gerici ve yasakçı zihniyet gücünü tam da bu sessizlikten alıyor” şeklinde konuştu.

“DÜNYAYI GÜZELLİK KURTARACAK”

Valiliğin 24 saat içerisinde yasak kararı aldığını ve aynı gün içerisinde programdaki bütün mekanlara yasakları tebliğ ettiğinin altını çizen Bilgin, “Bir vali düşünün ki 14 kişilik futbol maçını engellemeyi asli görevi addediyor, göz göre göre, bile isteye ofsayta düşüyor! Bugünkü kararlarınız gelecek nesillerinizi bu utançtan, yükten, korku toplumundan ve faşizmden özgürleştirmek adına olmasını umuyoruz. Çünkü biz bütün varlığımızla inanıyoruz ki dünyayı güzellik kurtaracak, bir insanı sevmekle başlayacak her şey! Bizler bu günleri ve sizleri kötü bir dönem ve o dönemin suç ortakları olarak hatırlayacağız ve yazacağız, ancak sizler çocuklarınıza, torunlarınıza nasıl bir kent, nasıl bir ülke, nasıl bir yarın bırakacağınızın sorumluluğunu alsanız iyi olur. Sayın valim, sayın belediye başkanlarım, sayın vekillerimin çocukları ve torunları hariç değil! 8. Onur Haftamız kutlu olsun! Yaşasın Onurlu mücadelemiz.” diye belirtti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA