AKKUYU NÜKLEER A.Ş YENİ ŞİRKETLE SÖZLEŞME İMZALADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKKUYU NÜKLEER A.Ş YENİ ŞİRKETLE SÖZLEŞME İMZALADI


 

​​​​​​​Akkuyu Nükleer A.Ş, IC İçtaş İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ’nin Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) projesindeki sözleşmesinin feshedilmesinin ardından Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre kurulan ve Türkiye’de tüzel kişiliği olan TSM Enerji İnşaat Sanayi Limited Şirketi (TSM) ile sözleşme imzalandığını duyurdu.

Haber Merkezi

Akkuyu Nükleer A.Ş tarafından yapılan açıklamada IC İçtaş İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ’nin Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) projesindeki sözleşmesinin feshedildiğini duyurmuştu. Akkuyu Nükleer A.Ş söz konusu firma ile sözleşmenin feshedilmesinin ardından yeni bir şirket ile anlaşıldığını duyurdu. Yapılan açıklamada, “Türkiye'nin ilk nükleer güç santrali Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) sahasındaki çalışmalar dört güç ünitesinin tümünde hızla devam etmektedir. Önümüzdeki süreçte, 1’inci ünitede türbin binası ekipmanının kurulumu ve devreye alınması için hazırlıklar yapılacak, 2, 3 ve 4’üncü ünitelerdeki inşaat ve kurulum operasyonlarında kalitenin sağlanması ve işlerin taahhüt edilen tarihlere uygun gerçekleştirilebilmesi için yoğun bir tempo ile çalışılacaktır. Projede yer alan şirketlerin de bu inşaat çalışmalarına özgü yeterliliklere sahip olması gerekmektedir” denildi.

Proje yönetimi tarafından Akkuyu NGS Projesi’nde çalışmalarını tamamlayan IC İçtaş İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile yapılan sözleşme feshedildiği ve inşaat sürecinde yer alan proje katılımcılarının yeniden yapılandırılmasına karar verildiği belirtilen açıklamada, “Akkuyu Nükleer tarafından Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre kurulmuş, Türkiye’de tüzel kişiliği olan TSM Enerji İnşaat Sanayi Limited Şirketi (TSM) ile sözleşme imzalanmıştır. Mevcut alt sözleşmeler kapsamında devam eden tüm işler, Ekim 2019'dan bu yana NGS inşaat projesinde yer alan ve yüksek teknoloji projelerini hayata geçirme deneyimine sahip olan TSM'ye devredilecektir.  TSM ile projede yer alan mevcut alt yüklenici şirketler ile arasında, eski ana yüklenici- ortak girişim Titan2- Ic Içtaş Inşaat Anonim Şirketi ile alt yükleniciler arasında akdedilenlere benzer yeni sözleşmeler yapılacaktır. Bu sözleşmelerle şantiyede işin devamlılığının ve kalitesinin sağlanmasının yanı sıra Akkuyu NGS için taahhüt edilen inşaat tarihlerine uyulması, işçilerin çalışma koşulları açısından haklarının korunması ve tüm taşeronların çalışanlarına maaşlarının zamanında ödenmesi de sağlanacaktır”ifadelerine yer verildi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA