SES PROMOSYON SÖZLEŞMESİNİN İPTALİ İÇİN DAVA AÇTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SES PROMOSYON SÖZLEŞMESİNİN İPTALİ İÇİN DAVA AÇTI


 

​​​​​​​Mersin’de SES tarafından İl Sağlık Müdürlüğü ile Ziraat Bankası arasında 2019 yılında imzalanan maaş promosyon protokolünün iptali için dava açıldı.

Haber Merkezi

 

Mersin’de Sağlık Emekçileri Sendikası’nın Mersin İl Sağlık Müdürlüğü ile T.C.Ziraat Bankası Mersin Şubesi arasında 16.12.2019 tarihinde imzalanan maaş promosyon

protokolünün iptali için dava açıldığı bildirildi.

SES’ten yapılan açıklamada, Mersin İl Sağlık Müdürlüğü ile T.C.Ziraat Bankası Mersin Şubesi arasında 16.12.2019 tarihinde, 15.01.2020’den geçerli olmak üzere 5 yıllık banka maaş promosyon sözleşmesi imzalandığı sözleşme kapsamında, Mersin İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı birimlerde çalışan tüm personellerin maaşları adı geçen banka şubesi üzerinden ödenmeye başlandığı ve bu kapsamda her personele tek seferde 5 bin 500 TL ödendiği kaydedildi.

Bankaların banka maaş promosyonları için tekliflerini, personel sayısı, personelin aldığı ortalama maaş, protokol süresince yapılacak tahmini maaş artışları göz önüne alarak yaptığı vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

“8 BİN KİŞİYİ ETKİLEYECEK”

“2021 yılı Haziran ayından bu yana yaşanan yüksek enflasyon nedeniyle tüm ekonomik dengeler alt üst olmuş bankaların yüzde 400 kâr açıkladığı bir dönemde verilen promosyon komik bir hal almıştır. Temmuz ayında bir çok promosyon anlaşmasının yapıldığı 25-30 bin TL promosyon alındığı basında geniş yer bulmuştur.

Tüm bu gelişmeler ışığında, Mersin İl Sağlık Müdürlüğü ile T.C.Ziraat Bankası Mersin Şubesi arasında 16.12.2019 tarihinde imzalanan protokolün iptali için Mersin Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesinde dava açmış bulunmaktayız. Söz konusu davanın sonucu, Mersin Sağlık Müdürlüğüne bağlı birimlerde görev yapan yaklaşık 8 bin kişiyi etkileyecektir.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA