‘HAVRİTA’NIN KAPATILMASI İÇİN AVUKATLAR DA HAREKETE GEÇTİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘HAVRİTA’NIN KAPATILMASI İÇİN AVUKATLAR DA HAREKETE GEÇTİ


 

Sokak köpeklerinin harita üzerinde yerini gösteren internet uygulaması ‘Havrita’ya erişim durdurulurken Mersin Barosu Hayvan Hakları Komisyonu, uygulamanın ‘Katliam aracı’ olduğu ifade edilerek, hayvan haklarını tehdit eden her türlü olumsuzluğa karşı yasal yola başvuracaklarını açıkladı.

Haber Merkezi

 

Son günlerde kamuoyunda ve hayvan severler tarafından büyük tepki toplayan Havrita uygulaması muhalefet tarafından TBMM’ye taşınırken, uygulama Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği, 'Havrita'ya erişim engeli getirdi.

Barolar da harekete geçerek uygulamanın kaldırılması için düğmeye bastı. Mersin Barosu Hayvan Hakları Komisyonu yaptığı yazılı açıklama ile uygulamaya tepki göstererek, uygulamanın kapatılması için yasal yola başvuracaklarını duyurdu.

 

UYGULAMA KATLİAM ARACI HALİNE GETİRİLDİ

Açıklamada, “Uzunca bir süredir 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununa muhalefet eden insan merkezli radikal fikirlere ne yazık ki yine 'insan merkezli radikal eylemlerin eklendiğini görmekteyiz. Son günlerde ‘Havrita’ isimli bir uygulamanın sokak canlarını hedef göstermekte,  bilinçli veya bilinçsiz olarak kullanımı, yürütülen bu insan merkezli savaşı katmerleşmektedir. Uygulama geliştiricilerinin, ortaya çıkan bu sonuçtan sonra vizyon ve misyonları ne olursa olsun uygulamayı tamamen kapatmaları gerekirken, bu konuda kayıtsız kalmaları ve suçu başkasına yüklemeleri akıllarda soru işareti doğurmaktadır. Zira sokaklarda zehirlenen ile uygulamada işaretlenen canların birebir uyuşması, bu uygulamanın bir katliam aracı haline getirildiğinin delilidir.

 

“YASAL YOLA BAŞVURACAĞIZ”

Sokaktaki canların, sokakta olmaları hususunda hiçbir şekilde kendilerine yüklenebilecek bir kusurları olmamasına rağmen; mübalağasız bir şekilde kendilerine savaş ilan edilmesi, toplumun bu hususta sürekli olarak görsel, yazılı ve sosyal medya tarafından galeyana getirilmesi kabul edilebilir değildir. Bil,nen tabiriyle sokak hayvanlarının sokaklarda yaşamak zorunda kalmasının tarihsel müsebbibi ve bugün yaşanan her olumsuzluğun doğrudan ya da dolaylı faili insanoğludur. Haliyle bu olumsuzlukları hiçbir canı incitmeden gidermek ve ekolojik dengede açtığı gediği onarmak durumunda olan yine insanoğludur. Bu bağlamda Mersin Barosu Hayvan Hakları Komisyonu olarak, hayvan haklarını tehdit eden her türlü olumsuzluğun tarafımızca yakinen takip edildiğini, yürütülen bu haksız savaşın, ‘savaş suçluları’ hakkında da her türlü yasal yola başvuracağımızı kamuoyuna bildiririz” ifadesine yer verildi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA