CELİLE’NİN ŞÜPHELİ ÖLÜMÜ AÇIĞA ÇIKARILSIN | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CELİLE’NİN ŞÜPHELİ ÖLÜMÜ AÇIĞA ÇIKARILSIN


 

Mersin’de dini nikahla birlikte yaşadığı Fadıl Hakim’in psikolojik ve fiziksel şiddetinden kaçıp ağabeyi Muhammed Hami’nin evine sığınan ancak kabul görmeyince evin çatısındaki odunlukta, ipe asılı halde bulunan 20 yaşındaki Celile Hami’nin şüpheli ölümünün aydınlatılması isteniyor.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de 8 Eylül günü 20 yaşındaki Celile Hami, dini nikahla birlikte yaşadığı Fadıl Hakim’in (25) psikolojik ve fiziksel şiddetinden kaçıp ağabeyi Muhammed Hami’nin (27) evine sığındı. Ağabeyi tarafından kabul edilmeyen Celile Hami, evin çatısındaki odunlukta, ipe asılı halde bulundu. Kadın dernekleri Celile’nin şüpheli ölümünün açığa çıkarılması için yetkililere çağrı yaptı.

 

SAVAŞTAN KAÇTI

Suriye’nin Halep kentinden 2014 yılında ailesiyle Türkiye’ye gelen Celile Hami, 2 sene önce Fadıl H. ile dini nikah kıyıp, Mersin’e yerleşti.

Hakim, iddiaya göre bir süre sonra şiddetli geçimsizlik yaşadığı Celile Hami’ye psikolojik ve fiziksel şiddet uygulamaya başladı. Bu sırada hamile kalan Celile Hami, 2 ay önce Fadıl H.’nin darp etmesi sonucu bebeğini düşürdü.

Fadıl H.’nin şiddetine dayanamayan Celile Hami, önceki hafta ağabeyi Muhammed Hami’nin, Yüreğir ilçesi Gülbahçesi Mahallesi’ndeki evine geldi.

 

“O SENİN KOCAN”

Aldatmakla suçlanıp, sürekli şiddet gördüğünü ağabeyine anlatan Celile Hami, Fadıl H.’den kurtulmak ve yanlarında kalmak istediğini söyledi. Muhammed Hami ise "O senin kocan. Onun yanına döneceksin. Burada kalamazsın" dedi.

8 Eylül 2022’de sabah saatlerinde çamaşır sermek için 3 katlı binanın çatısına çıkan komşuları, Celile Hami’yi odunlukta ipe asılı halde buldu. Olayı öğrenip çatıya çıkan Muhammed Hami, kardeşini kucaklayıp aşağı indirdi.

İhbar üzerine adrese gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde, Celile Hami’nin hayatını kaybettiği belirlendi. Polis ekiplerinin olay yerindeki incelemesinin ardından Celile Hami’nin cansız bedeni, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu’nun morguna kaldırıldı.

 

KADIN CİNAYETLERİNİ DURDURACAĞIZ

Celile Hami’nin şüpheli ölümü toplumda tepkiye neden oldu. Olayın aydınlatılmasını isteyen kadın dernekleri yetkililere çağrı yaptı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olayla ilgili, “Celile Hami Mersin'de odunlukta ölü bulundu. Celile'nin birlikte olduğu Fadıl Hakim'den sistematik olarak şiddet gördüğü ve abisinin evine yerleştiği, orada da istenmediği ortaya çıktı. Etkin soruşturma yürütülerek Celile'nin şüpheli ölümü açığa çıkarılsın” çağrısı yaptı.

 

İSTANBU SÖZLEŞMESİ YOKSA, ÖLÜM VAR
Mersin’de faaliyet gösteren Günebakan Kadın Derneği de, İstanbul Sözleşmesine dikkat çekerek, “Kadın cinayetleri toplumsal cinsiyet eşitsizliğinden doğuyor. Eşit haklara sahip olamayınca kadının kendisini şiddetten koruması zorlaşıyor.

İptal edilen İstanbul Sözleşmesi her durum için önlemleri ve yolu gösteriyordu. İptali ile kadınların öldürülmesini önlemeye kafa yoran, planlar yapan sistem yok. Öldürüldükten sonrası adalet yerini bulsun tesellisi.

Esas mesele erkeklerin kadınları öldürmeye, şiddet uygulamaya cesaret edemeyeceği bir toplumsal yapı oluşturmak. Kadınlar giydiği, güldüğü,oynadığı için fetvalar çıkarıldıkça kadın ikincil cins olarak görüldükçe kadınlar öldürülecektir. Sadece adalet değil kadınların toplumsal alanda da eşit hakları güvence altına alınmalı” çağrısı yaptı.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA