MERSİN BAROSU’NDA PROMOSYON TARTIŞMASI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN BAROSU’NDA PROMOSYON TARTIŞMASI


 

Mersin Barosu’nda olağan genel kurul yaklaşırken bitmesine bir yıl kala 280 bin TL fesih bedeli ödenerek promosyon alınan bankadan ayrılma tartışmaya neden oldu.

Hasan Küçük

 

Mersin Barosu'nda CMUK ücretlerinin yatırılması için 3 yıllığına anlaşılan bankadan sözleşmenin bitmesine 1 yıl var iken 280 bin TL fesih bedeli ödenerek ayrılma kararı tartışmaya neden oldu. Başkan adayı Semih Birol Güner ve bazı avukatlar söz konusu kararı nedeniyle Baro yönetimini eleştiri yağmuruna tuttu. Avukat Semra Kabasakal ise promosyon sözleşmesi nedeniyle avukatların banka banka gezdirildiğini savundu. Yönetime CMUK ücretlerini kendi çalıştıkları bankadan alıp almayacaklarını sorduğunu ifade eden Kabasakal, "İlla anlaşma yapılan bankadan hesap açtıracakmışız. Yoksa ödeme yapılmayacakmış. CMK ücretleri başka bankaya yatırılmayacakmış. Promosyon anlaşması gereği herkes anlaşma yapılan bankadan hesap açtırmak zorunda imiş. Ben o banka ile sorunluyum. O banka ile tartışma yaşadım ve bütün hesaplarımı kapattım. Ne yapacağız" şeklinde konuştu.

 

"PROMOSYON DEĞİL CMUK ÜCRETLERİ ARTIRILSIN"

CMUK ücretlerini önce İş Bankası'ndan daha sonra ise Denizbank'tan almaya başladıklarını anlatan Kabasakal, "Şimdi ise promosyon ücretini fazla verdiği için TEB'den alınacakmış. Promosyon yüksek alınınca baro bana ne katkı sağlayacak. Onu merak ediyorum. Bu poromosyan avukatlara dağıtılmıyor. Baro'da kalıyor. Hizmet yaptıklarını söylüyorlar. Ne hizmeti yapıyorlarsa. 2 milyon para aldı ise bir yer alsın. Lokal alsın. Adana'da ve Ankara Barosu'nun güzel yerleri var. Bunların para ile ne yaptıkları belli değil. Bu promosyonlarla avukatlara nasıl bir fayda sağlayacaklar. Promosyonu almışlar güzel ama avukatlara faydası ne? Bizim sırtımızdan alıyor bu CMUK promosyonunu. Biz promosyon değil CMUK ücretlerinin artırılması ile ilgili çalışma bekliyoruz. CMUK ücretleri o kadar ucuz ki avukatlar 3-5 kuruş alıyor. Temizliğe giden kadınların aldığı parayı alıyorsun. Avukatların hakkını savunmuyorlar. Bizim sırtımızdan CMK promosyonu alıyorlar baroya ama Baro'nun avukatlare ne katkı sağladığı belli değil" ifadelerini kullandı.

 

ÖZDEMİR: BAROYU KARA GEÇİRDİK

Mersin Barosu Başkanı Gazi Özdemir ise eleştiriler karşısında sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Mersin Barosu Yönetim Kurulu'nun 08/07/2020 tarih - 2020/532 sayılı kararı ile; Deniz Bank A.Ş. ile protokol imzaladığı ve bu protokole göre bankadan yıllık 233 bin TL olmak üzere 3 yıllık süre için 700 bin TL promosyon ücreti alındığını kaydetti.

Ülkemiz ekonomik şartlarının değişmesi ve promosyon bedelinin reel değerinin düşmesi nedeniyle

süresinin sona ermesine bir yıl kala, görüşme yapılarak baro ile banka arasında akdedilen sözleşmenin revize edilmesi talep edildiğini anlatan Özdemir, "Ancak talebimizin oldukça altında teklif verilmesi neticesinde Deniz Bank A.Ş. ile sözleşmenin feshedilmesine

karar verilmiştir. Bu nedenle sözleşme fesih bedeli olarak bankaya 280 bin TL fesih bedeli ödenmiştir. Daha sonra Türk Ekonomi Bankası A.Ş. ile anlaşmaya varılmış ve bankadan 2 yıllık süre için 2 milyon 350 bin TL promosyon ücreti alınması hususunda anlaşılmıştır. Baromuzun bir yıllık kazancı

233  bin TL'den 1 milyon 175 bin TL'ye yükseltilmiştir. Baromuzun menfaatleri layıkıyla korunmuştur" ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA