MERSİN BAROSU SEÇİME HAZIR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN BAROSU SEÇİME HAZIR


 

​​​​​​​Mersin’de avukatların çatı örgütü Baro’nun merakla beklenen seçim tarihi belli oldu. 8-9 Ekim 2022 tarihinde yapılacak seçimler için mevcut Başkan Gazi Özdemir, deneyimli avukat Cengiz Çatak ve Semih Birol Güner yarışıyor.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Barosu’nda geçen yıl Temmuz ayında yapılan olağan üstü seçimlerin ardından olağan seçim için genel kurul kararı alındı.

Geçen dönem Başkan Bilgin Yeşilboğaz il yarışan ve galip çıkan Başkan Gazi Özdemir ile Demokrat Avukatlar Grubu Başkan Adayı olan Cengiz Çatak ve Mersin Avukat Hakları Topluluğunun adayı Semih Birol Güner’in yarışacağı seçim tarihi belli oldu. Adaylar çok önce sahaya inerken Baro yönetimi seçimlerin 8-9 Ekim 2022 tarihinde yapılması için karar aldı.

Baro Gökdelen Hizmet Biriminde yapılması beklenen ve il genelinde görev yapan yaklaşık 3 bin civarında avukatın oy kullanacağı seçimlerde 10 yönetim, 5 disiplin ve 3 denetleme kurulu ile yeni yasaya gör ede 3 de delege seçilecek.

 

BÜYÜKŞEHİR GAZİ ÖZDEMİR’İ Mİ DESTEKLİYOR?

Son 5 yıldır çeşitli yönetimlerde görev alan isim olarak bilinen Gaz Özdemir, geçmiş yıllarda kentin balık çiftliği kabusuna karşı mücadelesinde bir yatırımcı şirketin avukatlığını yapması nedeniyle eleştiri oklarının hedefi olmuştu.

Ayrıca gazetecilere sansür uygulama gibi skandal kararlara da imza atan Özdemir’in kulislerde CHP’li Büyükşehir Belediyesi yönetimince desteklendiği iddialar arasında yer alıyor.

 

FAVORİ; DEMOKRAT AVUKATLAR

Seçimlerde en dikkat çeken ekip olarak öne çıkan ekip ise başkan adayı deneyimli avukat Cengiz Çatak olan Demokrat Avukatlar Grubu.

Siyasal bir zeminde destek arayışına girmeden avukatların örgütlülüğü ile sahada çalışmalarını sürdüren Grup seçimlerin favorisi olarak görülüyor.

Geçtiğimiz günlerde birde ön seçim yaptıklarını anımsatan Cengiz Çatak, “Ortak akılla ve herkesin katılımıyla bir baro anlayışı oluşturmaya çalışıyoruz. Liderliğe karşı çıkıyor, birlikteliğe inanıyoruz. Tabandan gelen bir çok insan bir çok insanla çok güzel şeyler yapıyoruz. Ezber bozmaya geliyoruz. Türkiye’de var olmayan bir baro modelini ortaya koymak istiyoruz. Herkesin parmakla gösterdiği bir baro oluşturacağız. Bugüne kadar İstanbul, Ankara öncülük etmiş barolar ancak Mersin Barosu da çok güçlü bir baro. Buradaki değerli arkadaşlarımız ile hem mesleki hem ülkedeki sorunlara ilişkin örgütlü bir mücadeleyi başlatmak istiyoruz. Model bir baro yaratacağız” dedi.

 

İLK SAHAYA İNEN SEMİH BİROL GÜNER OLDU

Baro seçimleri için sahaya en erken inen isim olarak bilinen Mersin Avukat Hakları Topluluğunun adayı Semih Birol Güner ise derinden ilerleyişini sürdürüyor. Sağ kesime yakınlığı ile bilinen Güner’in özellikle Ak Parti ve MHP’den destek aldığı kulislerde öne çıkan iddia oluyor.

“El verin ve bize güvenin; ayrısız, gayrısız ve her koşulda, cesaretle, avukatın, sadece avukatın tarafında duracağız” diyen önceki seçimde de aday olmuştu.

Gerçek bir meslektaş dayanışması, daha güçlü ve etkin bir baro yaratacaklarını beyan eden Semih Birol Güner, 2024 için Mersin Barosunun Türkiye Barolar Birliği Yönetiminde temsil edilmesi için yoğun uğraş vereceklerini vurgulayarak avukatların bazı temel sorunlarına değindi, çözüm üreten ve ses getiren işlere imza atacaklarını açıklamıştı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA