RAPOR GELDİ, ADALET YERİNİ BULSUN | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

RAPOR GELDİ, ADALET YERİNİ BULSUN


 

​​​​​​​Mersin’de eski eşi Şerif Aksoy’un silahlı saldırısı sonucu sakat kalan 2 çocuk annesi Derya Demir, mahkemece beklenen raporun geldiğini, duruşmadan bir sonuç çıkarak sanığın ağır ceza almasını beklediklerini söyledi.

Hasan Küçük

 

Mersin’de eski eşi Şerif Aksoy’un silahlı saldırısı sonucu sakat kalan Derya Demir’in (28) adalet arayışı sürüyor. Olay, 2020 yılı 29 Aralık tarihinde merkez Akdeniz ilçesi Camiişerif Mahallesi'nde meydana gelmişti. 2 çocuk annesi Derya Demir, sabah saatlerinde çalıştığı lojistik firmasına gitmek için evden çıktığı sırada boşanma davası açtığı ve ayrı yaşadığı Şerif Aksoy'un sokak ortasında silahlı saldırısına uğramış, sağ ve sol bacağına kurşun isabet eden Demir, Mersin Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı. 3 gün yoğun bakımda kalan Demir, 5 kez ameliyat olmasına rağmen sakat kalmıştı. Olaydan sonra polis tarafından Adana'da gözaltına alınan Şerif Aksoy, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

 

AMELİYATLARA RAĞMEN SAKAT KALMAKTAN KURTULAMADI

İki çocukları bulunan çift bu süreçte boşanırken, Şerif Aksoy hakkında 'cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'eşi kasten öldürmeye teşebbüs' suçlarından dava açıldı. Mersin 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 6. duruşmasında mahkeme heyeti Derya Demir'in ayağındaki kalıcı sinir hasarı ile ilgili adli tıptan rapor istenmesine karar vermişti. Davanın 7. Duruşması ise 15 Eylül'de görülecek.  

 

BEKLENEN RAPOR GELDİ

Demir gazetemize yaptığı açıklamada, "Mahkeme bana tedavilerimin bitip bitmediğini sormuştu. İyileşme sürecim bitti. Tedavilerim bittiği için mahkeme sinir hasarı olup olmadığı ile ilgili rapor istemişti. Geçen duruşmada mahkeme adli tıptan gelecek raporun beklenmesine karar vermişti. Ayağımda kalıcı sinir hasarı var. Basit bir yaralanma olmadığı söyleniyor. Beklenen rapor geldi. Raporda kalıcı sinir hasarı olduğu söyleniyor. Zaten ayağımda sinir hasarı nedeniyle aksama var. Bu aksama geçmiyor" dedi.

 

"BİR SONUÇ ÇIKSIN SANIK AĞIR CEZA ALSIN"

Bu duruşmanın son olacağını ve sanığın ceza alacağını düşündüğünü ifade eden Demir,

"Artık bir sonuç çıksın istiyoruz. Sanığın ağır ceza almasını istiyoruz. Dışarı çıkmasında korkuyorum.

Mahkeme devamlı erteleniyor. Nerede ise 2 yıl olacak. Cezaevinde yattığı süre göz önüne alınarak iyi hal falan denilerek dışarı çıkarılmasını istemiyoruz. Karşıma çıkar diye korkuyorum" şeklinde konuştu.

Avukat Sevcan Kutbay ise mahkeme heyetini sinir hasarı ile ilgili adli tıptan rapor istemişti. Rapor geldi. Roporda sinir hasarı oluştuğu belirtiliyor. Bu celsede savcı mütalaasını açıklayıp mahkeme karar verebilir. Biz sanığın gerekli cezaya çarptırılmasını bekliyoruz" dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA