AKKUYU’DA MÜHÜRLER SÖKÜLDÜ İDDİASI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKKUYU’DA MÜHÜRLER SÖKÜLDÜ İDDİASI


 

​​​​​​​Yüklenici firma IC İçtaş’ın Rosatom’un tek taraflı olarak sözleşmeyi feshetmesi üzerine beton santrallerini mühürlettiği Akkuyu Nükleer Santral inşaatında bazı mühürlerin söküldüğü iddia edildi. Akkuyu Nükleer A.Ş’nin mühürleme işlemi yapan icra görevlilerine baskı yaptığı öne sürüldü.

Hasan Küçük 

 

Mersin'in Gülnar ilçesinde devam eden Akkuyu Nükleer Santrali inşaatında Türk yüklenici şirketi IC İçtaş sözleşmenin tek taraflı feshedilip devre dışı bırakılmasının ardından mahkemeye başvurmuştu. Mersin 2. Asliye Ticaret Mahkemesinin 2022/250 kararı gereği Gülnar İcra Müdürlüğü ekipleri 26.08.2022 tarihinde İçtaş şirketinin ortaklığında bulunan vinç, trafo, santral, kule vinç ve kalıplara mühürlenmişti. Mühürleme işlemi sonrası nükleer santral inşaatı durma noktasına geldi. IC İçtaş’ın şantiye sahasında bulunan varlıklarını korumak amacıyla Mersin 2. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne aldırdığı ihtiyati tedbir kararının Akkuyu Nükleer AŞ ve TSM Enerji tarafından dikkate alınmadığı ve mühürlerin söküldüğü iddia edildi. Akkuyu nükleer inşaatında önemli bir konumda çalışan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir kişi konu ile ilgili şunları söyledi: "Haksız yere gerçekleştirilen bir fesih söz konusu olmuştu. Bunun üzerine İçtaş'ın mahkeme aracılığı ile ortaklığı olduğu ekipmanları mühürletti. Ancak bu ekipmanların üzerindeki mühürler sürekli olarak oradaki Ruslar tarafından sökülerek hukuksuz yere kullanılıyor. Bu durum sürekli olarak kolluk kuvvetlerine bildiriliyor. Daha sonra kolluk kuvvetleri ve mahkeme tarafından yeniden mühürleniyor. Sürekli mukavemet gösteriliyor. Mühürlenmenin engellenmesi için icra müdürüne baskılar yapılıyor. Bunların ortaklığı ait olduğu söylenerek bunların mühürlenemeyeceği söyleniyor. Bunların ortaklığa ait olduğuna dair faturalar ibraz edilince icra müdürü haklı olarak görevini yapıyor. Akşam ise yine mühürlerin söküldüğü görülüyor. Parçalayarak imalata devam etmeye çalışıyorlar. Bunun akabinde kolluk kuvvetlerine haber veriliyor. Onlar giriyorlar. Kolluk kuvvetleri tarafından tespitler yapılıyor. Bağlanan mühürler sürekli olarak koparılıyor. Yasa ile mühürlenen yeri açmak suç. Türkiye'de elektrik sayacını açmanın bile suç ve cezası var iken bunlara nasıl bir yaptırım yapılıyor bilmiyoruz. Makinaları kullanıyorlar. Demirleri kullanıyorlar. Elektrik panolarını açıp elektrik sistemlerini kullanıyorlar. İçtaş'a ait bazı malzemeler götürülüyor. Birde bu usulsüzlükleri gariban işçilere yaptırıyorlar. İşçi ne yapsın korkuyor. Yapmadığı zaman işinden olacağı için yapmak zorunda kalıyor."

Öte yandan İçtaş faturalarında belirtilen malzemelerin üzerindeki markalarının boya ile silinerek Rus firmasının kendi ismini yazdığı iddia ediliyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA