​​​​​​​SUÇLAMA ÇOK İŞLEM YOK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

​​​​​​​SUÇLAMA ÇOK İŞLEM YOK!


 

​​​​​​​Mersin Büyükşehir Meclisinde “duymadığımız kalmadı” diyerek ihalelere ilişkin usulsüzlük iddialarını dile getiren muhalefetin, yargıya gitmeyerek hiçbir işlem yapmamayı tercih etmesi tepki topladı.

HEDİYE EROĞLU
 

Mersin’de Büyükşehir Belediyesine yönelik muhalefet ciddi usulsüzlük iddialarında bulundu.

Belediyenin Eylül ayı meclis toplantısında Yenişehir bölgesine yönelik imar düzenlemelerinde Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in Cumhur İttifakı’nı ranta yönelik eleştirmesi tansiyonu yükseltti.

Başkan Seçer, “İmar planları konusunda meclisin itibarını korumak zorundayız. Meclisin prestij kaybını ben görüyorum. Kamuoyu üzerindeki algımız kötü. Meclisin itibarını iki paralık ettiğimiz noktada hiçbir kıymeti harbiyesi kalmaz. Meclisin imajı sarsılıyor. ‘Planlar teknik olarak tartışılmaktan, meclis üyelerinin özgür iradesinden öte, parti merkezlerinin, il başkanlarının, yetkilerinin kararları doğrultusunda alınıyor” dedi.

 

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE İLGİLİ DUYMADIĞIMIZ KALMADI”

Muhalefet ise bu açıklamalara tepki gösterdi. MHP Grup Başkanı Mahmut Tat, “Söylediklerinizi kulağınız duymuyor galiba. Bir tespitiniz mi var?” sorusunu yöneltti.

Seçer’in “Bu işlerin belgesi olmaz, kamuoyundan dinlediklerimi size aktarıyorum” demesi üzerine Tat, “Sokakta ki yorumlarla eğer biz devlet yöneteceksek bizim de Büyükşehir Belediyesi ile ilgili duymadığımız kalmadı. Ama bunu dillendirmedik. Yapılan ihalelerdeki şartnamelerin madde madde nasıl hazırlandığını biliyoruz. Nasıl bir sonuca gidildiğini de biliyoruz” dedi.

 

“BİZİM ALNIMIZ AÇIK, KARA ÇALMA BİZE”

Vahap Seçer, “Yaptığımız tüm işlemlere ilişkin yargı yolu açıktır, mahkemeler oradadır, hiç suyu bulandırmayın, çarpıtma işi” tepkisi verdi.

Başkan Seçer, “Yasal bir takım alımlardan, usule uygun olmayan konular varsa oradadır. Meclisin iradesine ipotek konamaz, ben meclisi savunuyorum. Siz başka şeyi savunuyoruz. Varsa belediyemle ilgili bilgi belge yetkililere verirsin, gereği yapılır. Bizim alnımız açık, kara çalma bize. Ne demek! Her şey ortada. Herkes her şeyi biliyor. Varsa bir şaibe, şikayet, belge gidersiniz bana da iyilik yapmış olursunuz. 11 bin çalışanlı bir belediye yönetiyorum. MESKİ ile 10 milyar TL’ye yakın bütçe yönetiyorum. Varsa ortada bir yanlışlık, bana yardımcı olursunuz. Buranın görevi denetlemedir, meclis sadece parmak kaldır parmak indir yapmaz, denetler aynı zamanda, soru sorar, yargıya gider. Bana kara çaldınız. Bunu reddederim” çıkışı yaptı.

Mahmut Tat ise, “Siz de konuştuğunuzu farkında değilsiniz her halde”.

 

SADECE SUÇLADILAR!

Ancak Büyükşehir Belediyesi’nde sandalye üstünlüğüne sahip olsa da yönetimin CHP’de olması nedeniyle muhalefet konumunda bulunan Cumhur İttifakı’nı sadece suçlama yaparak, söz konusu iddialar ile ilgili her hangi bir işleme başvurmaması kamuoyundan tepki çekti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA