Üniversiteliler Mersin’i tanıdı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Üniversiteliler Mersin’i tanıdı


 

’Üniversite öğrencileri ‘Anadoluyuz Biz’ projesi ile Mersin’i yakından tanıdılar.

Haber Merkezi

Anadoluyuz Biz’ projesi kapsamında Diyarbakır ilinden gelen 40 öğrenci 4 günlük program ile Mersin’in tarihini ve kültürünü yakından tanıma fırsatı yakaladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından yürütülmekte olan ‘Anadoluyuz Biz’ projesi çerçevesinde 4 günlük program çerçevesinde İlk olarak, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir’i ziyaret eden öğrenciler, İl Müdürü Demir’e “Anadoluyuz Biz” projesi plaketi takdim ettiler.

GSB Eğitim, Araştırma ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ve özellikle dezavantajlı gençlerin sosyal hayata katılımının sağlanması amaçlanan; eğitim, kültür, sanat, spor, tarihi ve turistik geziler gibi alanlarda ön plana çıkan “Anadoluyuz Biz” projesi kapsamında 08-11 Eylül tarihleri arasında İlimize gelen ve bu sürede güzel dostluklar kuran 40 üniversite öğrencisi Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde Akdeniz’in incisi Mersin’in ören yerlerini keşfederek, yöresel lezzetlerini tatma fırsatı buldu.

Mersin’in tarihi ve kültürel mekânlarını keşfetme fırsatı bulan öğrenciler, Proje çerçevesinde şehitlik ziyareti, Arkeoloji Müzesi, Cengiz Topel maket uçağı, Tekne turu, Mersin Gençlik Merkezi faaliyetlerinin ardından Tarsus ilçesine geçen öğrenciler Danyal Peygamber kabri, Eshab-ı Keyf mağarası, Ulu cami, Kırkkaşık Bedesteni, Nusret Mayın Gemisi, Taşkuyu Mağarası, Tarsus Doğa Parkı ve Tarsus Şelalesi, başta olmak üzere tarihi ve turistik yerleri de ziyaret ederek Mersin’in tarihi ve kültürü hakkında da bilgi sahibi oldu. Öğrenciler ayrıca çevre temizliği ve kuşlar için de doğaya yem bıraktılar.

4 günlük Manisa programın sonunda pasta kesimi ve akabinde öğrencilere katılım belgeleri takdim edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA