İktidar ortağı vekilden sulama sorununa çözüm çağrısı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İktidar ortağı vekilden sulama sorununa çözüm çağrısı


 

Haber Merkezi

 

İktidar ortağı MHP’nin Mersin Milletvekili Baki Şimşek’ten; “Mersinli çiftçilerimizin sulama suyu sorunu çözülmelidir” çıkışı geldi.

Milletvekili Şimşek TBMM Genel Kurulunda söz aldı. Tarımda çiftçilerimizin yaşadığı en büyük sorunlardan birinin sulama suyu sorunu olduğu dile getiren Milletvekili Şimşek ; “Sulama suyu projeleri bir an önce bitirilmelidir” dedi

Milletvekili Şimşek konuşmasının devamında; “ Tarımda çiftçilerimizin yaşadığı en büyük sorunlardan bir tanesi sulama suyu projeleridir. Mersin, Türkiye'nin yaş sebze meyve ihracatında en çok ihracat yapan ilidir, Mersin'de de birçok sulama suyu projesi başlatılmış, bir kısmı hayata geçirilmiştir, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ama başta Pamukluk Barajı olmak üzere, baraj gövde ve tüneller bitmesine rağmen sulama suyu ihalesi bir türlü gerçekleştirilememiştir. Yüzde 90'ı biten Pamukluk Barajı'nın bir an önce tamamı bitirilmelidir. Pamukluk Barajı; Adana'dan Mersin'e kadar olan bütün vadiyi sulayacak kapasitesi bulunan, Türkiye'nin 4'üncü büyük barajıdır. Hayata geçirilmesi için buradaki sulama suyu ihalesinin acilen yapılmasını, yine aynı şekilde Anamur Alaköprü, Erdemli Aksıfat ve Sorgun, Değirmençay ve Erçel Barajlarıyla ilgili de sulama suyu projelerinin ihalelerinin yapılmasını ve bir an önce Mersinli hemşehrilerimizin hizmetine sunulmasını talep ediyorum” şeklinde ifadeler kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA