MERSİN ZARAR GÖRÜYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN ZARAR GÖRÜYOR!


 

Mersin, hizmet için seçilenlerin siyasi kayıkçı kavgaları ile kan kaybetmeye devam ediyor! Son belediye meclis toplantısında Başkan Seçer’in, MHP lideri Bahçeli ile yaşadığı polemik üzerinden uzun tartışmalar ile vakit öldürüldü! Başkan Gültak’ın 3,5 bin işçinin işten çıkarılıp yerine terör bağlantılı kişilerin alındığı iddiasına Seçer’den “İspat edin istifa edeceğim” tepkisi geldi. Seçer’in, “Tüm Mersin senin neler çevirdiğini biliyor” suçlaması üzerine de Gültak, ispat çağrısı yaparak, istifa sözü verdi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğünün, 2022 yılı kasım ayı olağan genel kurul toplantısı kongre merkezinde yapıldı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı İkinci Yüzyıl vizyonunda savunma sanayinin ön plana çıkarılmasına yönelik eleştirileri üzerine MHP Genel Devlet Bahçeli’nin de hedefi olan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kendi meclisinde de sert eleştirilerle karşılaştı.

Toplantıda gündem öncesi söz alan MHP Grup Başkanvekili Mahmut Tat’ın, “Tank, top, İHA, SİHA, vur öldür, Cumhuriyet bunun için kurulmadı” diyerek AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vizyon belgesini eleştiren Seçer’i eleştirdi ve MHP Genel Başkanı devlet Bahçeli ile yaşadığı polemiğe tepki gösterdi. 

 

“MERSİN’İN SİNİR UÇLARI İLE UĞRAŞMAYIN”

Ancak araya giren Vahap Seçer, daha Tat’ın konuşmasının başında uyarılarda bulunarak, bu konulara girilmemesini istediğini, parti toplantısında konuştuğunu savundu.

Ancak Seçer’e kentin belediye başkanı olduğunu hatırlatan Tat, “Siz bu şehrin belediye başkanısınız. İster parti toplantısında, ister köy gezilerinde, kahvehanelerde tabiî ki ağzınızdan çıkan her cümlenin toplumda bir yansıması olacaktır” yanıtı verdi.

Seçer’i milli savunma sanayi ile gurur duymak yerine alaycı üslupla eleştirmekle suçlayan Tat, “Genel başkanımıza verdiğiniz cevapta, ‘cevap vermiyorum’ demeniz de doğru değil. Nasıl bir cevap verecektiniz?. 3,5 yıldır uyarmamıza rağmen Mersin her geçen gün geriliyor. Yapacağınız konuşmalarla, uygulamalarla Mersin’in sinir uçları ile uğraşmamak gerektiğini defalarca söyledik” diye konuştu.

 

SEÇER’E TETİKÇİ TEPKİSİ

AKP Grup Başkanvekili İsmail Yerlikaya ise söz aldıklarında konuşmalarının CHP’lilerce provoke edilmesinin alışkanlık haline gelmesine tepki gösterdi. “Provoke ettirecekseniz susalım, konuşmayalım” diyen Yerlikaya, “Bulmuşsunuz bir iki tetikçi konuşturmuyorsunuz. 99 yıl önce nasıl kazandıysak bugünkü iktidarımızda bu ülkeyi korumak için SİHA’larla, İHA’larla gereğini yapıyor devletimiz. Sahada güçlü olmayan hiçbir devlet masada güçlü olamaz. Ekonomik, siyasi ve askeri olarak güçlü olacaksınız. Bizim vizyonumuz ileri teknoloji sizin vizyonunuz nedir?” dedi.


”3,5 BİN KİŞİ İŞTEN ÇIKARILDIYSA İSTİFA EDECEĞİM”

Daha sonra söz alan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ise yine Seçer ile gerilim yaşadı. Vahap Seçer’in söz vermemesi üzerine Gültak ilginç bir protesto gösterisine imza attı. Seçer’in CHP Grup Başkan vekili Ünzile Kuru’ya söz vermesi üzerine Gültak, Kuru’nun önüne giderek durumu protesto etti. Daha sonra yerine geçen Gültak, eline aldığı fotoğrafları gösterip, hazırladığı metni okudu ve Seçer’e ağır eleştirilerle yüklendi.

Gültak’ın 3 bin kişinin işten çıkartılıp yerine terör bağlantılı kişilerin alındığı iddialarına sert tepki gösteren Vahap Seçer, “Kuyruklu yalan, bin kişinin üzerinde çıkış olduğunu ispat etsin istifa edeceğim” tepkisi verdi. Gültak ise Seçer’i konuşmasını engellemekle eleştirerek, yaptığı açıklamaları kınadı.

 

“DEVLETİMİZİ HEDEF ALAN ANLAYIŞ MERSİN’E ZARAR VERMEKTE”

MHP’li meclis üyesi Mehmet Topkara da, Başkan Seçer’e “Sözleriniz Mersin’imizi, Türkiye’mizi üzmüştür. Bizlere yakışmamıştır. Türkiye gündemine oynamaktansa keşke Mersin vizyonundan bahsetseydiniz. Devletimizi hedef alan anlayış Mersin’e zarar vermektedir. Mersin’e projeleriniz, hizmetler nelerdir? Bunların bir çoğu önceden gelen projelerdir. 3,5 yıldır vizyon projelerini göremedik, tartışamadık?” eleştirisinde bulundu. Topkara, söylediklerinden pişman olup ağlayacağını düşündüğü için Seçer’e mendil hediye etti.

 

BAYATLAMIŞ İŞLER!

Vahap Seçer’e ise Topkara’ya, Bunlar bayatlamış işler” yanıtı vererek, Atatürk vurguları yüzünden Cumhur İttifakı’na yüklendi.

“Topkara; belediye başkanlarının genel siyasetle uğraşacağına, kendi görev alanları ile ilgili yorum yapması gerekir’ dedi, doğrudur benimde görüşüm budur. Parti toplantıları belediye başkanları için siyasi alanlardır. Bir başka siyasi partiyi eleştirmek çok doğaldır” diyerek aynı savunmasını sürdürdü.

“Benim tartışma açtığım konu vizyon meselesi, ne İHA, ne SİHA, bunlar bir araç, söylem” diyen Seçer, eleştirisinin vizyon meselesi olduğunu iddia etti. 

 

SEÇER, GÜLTAK’I HEDF ALDI

Başkan M. Mustafa Gültak’ın eleştirileri ile ilgili ise sert konuşan Seçer, “Ben Gültak’ın hiçbir konuşmasını dikkate almıyorum. Muhatap bile almıyorum. Tamamen kurgulanmış, eline verilmiş al bunu oku. Bu çok yanlış. Beni bir yerlere hedef  gösteriyorsanız bundan vazgeçin. Hedef göstereceğiniz kadar gösterdiniz, ne olacaksa olacak zaten.

Siz beni yaftalıyor, zan altında bırakıyorsunuz. Hedef gösterdiniz.

Ben bir haksızlığa uğrasam zil takıp oynayacak mısın sayın Topkara, hoşuna mı gidecek?

Bir hukuksuzluk ile bir Türk siyasetçisi karşı karşıya kalırsa ya da Sayın Gültak çok mu hoşuna gedecek? Hukuk bir gün size de lazım olur. Böyle aba altından sopa göstermek. Gültak tüm Mersin senin neler çevirdiğini biliyor. Bu uyarımı dikkate al. Seni başkanın olarak uyarıyorum; kabuğuna çekil, görevini yap, git Akdeniz halkına hizmet yap.

Başkanınıza karşı bir oyun oynanıyor, hedef gösteriliyor, bu tuzağa düşülüyor.

Ben icraatlarımla yargılanmak isterim. Böyle siz hüküm keserek, yaftalama yaparak, oyunlara gelerek, bazı art niyetleri görün rica ediyorum.

Mersin bu anlamda en kötü günlerini yaşıyor, bunun müsebbibi ben değilim.

Sözlerimin sonuna kadar arkasındayım ama çarpıtılmasına karşıyım. Değerlendirmem yüzyıl vizyon meselesidir. Ülkenin önüne, gençlerin, eğitimin, barışın, huzurun, refahın, birliğin konulması eleştirisidir” dedi.

 

“İSPAT ET İSTİFA EDECEĞİM”

Başkan Gültak ise Seçer’e sert tepki gösterdi. “İspata davet ediyorum” diyen Gültak, “Bir film çeviriyorsam istifa edeceğim. Haddinizi bileceksiniz. Yasal olmayan bir iş varsa yarın istifa etmeyen şerefsizdir. Ama bumu ispatlamazsanız sizi istifaya davet ediyorum” dedi.

Vahap Seçer ise okuduğu metnin bunun göstergesi olduğunu savundu ve, “O metin baştan aşağı kurgu ve nefret kusuyor, Burası hukuk devleti. Biz hukuken gereğini yaparız. Orada kan kusuyor, insanları hedef gösteriyorsun, ben bundan bahsediyorum. Nereye çekersen çek” dedi

Gültak ise “Yazıklar olsun” diyerek tepki verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA