FESTİVAL ZAMANI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

FESTİVAL ZAMANI!


 

Kültür Park’ta bugün Mersinlilerle buluşacak 8. Narenciye Festivali’nin startı renkli kortej yürüyüşü ile verildi. Çeşitli etkinliklerin yer alacağı organizasyon iki gün boyunca misafirlerini ağırlayacak.

HEDİYE EROĞLU

 

Turunçgil üretiminde dünyanın sayılı merkezlerinden Mersin'in ev sahipliğinde, bu yıl 8'incisi düzenlenecek olan Narenciye Festivali, görkemli kortej yürüyüşü ile başladı.

Birbirinden eğlenceli etkinliklerin yapılacağı festivale katılanlar, unutulmaz bir hafta sonu yaşatmaya hazırlanan organizasyonun ilk ayağına renkli görüntüler sahne oldu.

Eski Devlet Hastanesi güzergahından başlayan kortejde Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan başkanlığındaki kent protokolü öncülüğünde Cumhuriyet Meydanı’na yüründü. Burada Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibi bir gösteri sergiledi.

 

“BU FRAGMANDI”

Daha sonra söz alan Vali Pehlivan, tüm Mersinlileri festivale davet ederek, “2010 yılında başlayan Narenciye Festivali’ni 2 yıllık pandemi arasından sonra yeniden başlatmış olduk. Bugün kamu ve STK temsilcileri ile gerek yakınan gerek uzaktan gelen misafirlerimiz ile kortej yürüyüşünü gerçekleştirdik. Yarın 12:00’de Galatasaray Meydanında asıl program başlayacak. Bu fragmandı. Program kapsamında sosyal ve kültürel etkinlikler olacak.

Turunçil Kongresi ile bu alanda 5 gündür bilimsel çalışmalar devam ediyordu.Bu iki etkinliğin arka arkaya yapılmasına karar vermiştik. Şimdi kongre bitti, artık sosyal ve kültürel faaliyetler gerçekleştirilecek.

Gerek Mersinli gerekse mersin dışından gelecek hemşerilerimizi festivale davet ediyorum” dedi.

 

FESTİVALDE NELER VAR?

Merkez Yenişehir ilçesi Adnan Menderes Bulvarı üzerinde yer alan Kültür Park'taki 70 dönümlük alanda gerçekleştirilecek 8. Mersin Narenciye Festivali 12 Kasım Cumartesi günü saat 12.00'de ise Babil Kavşağı'ndaki açılış konuşmaları ile festival resmen başlamış olacak.

 Ardından sırasıyla; Garnizon Komutanlığı Bandosu açılış gösterisi, zumba dans, 'Rockustic' konseri, tahta bacaklar show, 'Kibrit Kutusu' konseri ve narenciye temalı kostümlerin defilesi ile festival coşkusu yaşanacak. Aynı zamanda denizdeki flyboard gösterilerini de takip etme şansı yakalayacak olan katılımcılar, Dj Ozzy'nin sahne şovunu izleyebilecek, akşam 19.30 itibariyle Oğuzhan Koç konserinde eğlenebilecek.

Festivalin 2'nci günü de dolu dolu geçecek. Pazar günü, 19.30'da Fatih Erkoç ve Ahmet Baran konseri ile taçlanacak. Festival süresince Şef Fikret Özdemir'in moderatörlüğündeki 'Narenciyeli Lezzet Showları'nda çeşitli workshoplar düzenlenecek, söyleşiler yapılacak.

 

 

 

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA