ÖZKA İNŞAAT BÜYÜKŞEHİR İLE BÜYÜYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÖZKA İNŞAAT BÜYÜKŞEHİR İLE BÜYÜYOR!


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin her ihalesinin adresi haline gelen Özka İnşaat, özellikle yol ve asfalt işlerine yetişebilmek için Asfalt Plent Tesisi kurmaya hazırlanıyor!

HEDİYE EROĞLU

 

Özka İnşaat A.Ş.’nin Büyükşehir Belediyesi’nin Metro projesi gerekli asfalt malzemesinin üretimi için Toroslar İlçesi, Arpaçsakarlar Mahallesi, 153 ada, 19 parselde kurmak istediği asfalt plent tesisi için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci başlatıldı. 9 milyon TL bedelle hayata geçmesi beklenen proje 52 bin 803,69 metrekare yüzölçümlü tarla arazi vasfına sahip talanda hayata geçirilecek.

Tesisin yıllık kapasitesi 816 bin ton olup tesis yılda 300 gün, günde 8 saat süresince çalışacak. Sıcak karışım asfalt üretim tesisi üretimde saatte 340 ton asfalt üretilecek.

TOZ VE EMİSYON KİRLİLİĞİ OLUŞUCAK

Firma proje kapsamında kullanılacak taşıtların emisyon kütlesel debilerinin yönetmelikte verilen sınır değerler altında kaldığını savunurken, oluşacak toz kirliliğini ise kamyonların üzerini naylon branda ile örterek ve malzemenin tozumasının engellemek için nemlendirme işlemi yaparak önlemeyi hedefliyor. Firmanın ayrıca taşıma ve boşaltma işlemlerinde rüzgâra karşı savurulmadan yapılacağı vurgusu da dikkat çekiyor.

 

SINIRDAKİ TOZ EMİSYONU İÇİN RÜZGARIN HIZINA GÜVENİLİYOR

Ancak proje alanında yapılacak çalışmalar esnasında oluşacak toz emisyon kütlesel debisi kontrolsüz koşullarda 4,66 kg/saat, kontrollü koşullarda 2,33 kg/saatte ulaşacak. İşletme aşamasında toplam toz emisyonu debileri "Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği" Ek-2 Tablo 2.1'de belirtilen 1 kg/saat'lik sınır değerinin üstünde kalırken, faaliyet kapsamında kontrollü durumda çalışılacağı vaat ediliyor.

Öte yandan tesiste kirlilik oluşturan toz konsantrasyonlarını etkileyen faktörlerin başında rüzgarın hızı ve esme sayıları gelirken, rüzgarın fazla estiği yönlerde kirlilik yükü fazla olacağı, rüzgar hızlarının yüksek olması durumunda tozlar daha uzaklara taşınacağından konsantrasyonun azalacağı savunuluyor.

GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİNE AYNI ANDA ÇALIŞMAMA VE BAKIM ÇÖZÜMÜ

Faaliyet alanında malzemenin çıkarılması sırasında kullanılan iş makinelerinden kaynaklanacak gürültü kirliliğinin ise sınırların aşılmaması için, araçların bakımları düzenli yapılarak düzeylerin sınırların altına çekilmesi hedefleniyor.

Tüm iş makinelerinin aynı anda ve birlikte çalışacağı göz önüne alınarak hesaplamalar yapılırken, firma faaliyet sırasında tüm iş makinelerinin aynı anda çalışmayacağından hesaplanan gürültü düzeyinin daha da düşük olacağını savundu.

 

EN YAKIN YERLEŞİMYERİNE 300 METRE UZAKLIKTA

En yakın yerleşim birimi Arpaçsakarlar Mahallesindeki en yakın hane kuş uçumu proje alanının güneybatısında 300 metre uzaklıkta yer alırken, proje kapsamında yapılması planlanan asfalt plent tesisi “Mezitli-3 Hafif Raylı Sistem Metro Hattının İnşaat ve Elektromekanik Sistemlerinin Temini, Montaj ve İşletmeye Alınması” çalışmalarında gerekli olan asfalt malzemesinin üretilmesi için kullanılacak. Asfalt plent tesisi için gerekli olan bitüm ve agrega ise piyasadan satın alınarak sağlanacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA