AKKUYU’DA BİN 500 İŞÇİ İŞTEN ÇIKARILDI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKKUYU’DA BİN 500 İŞÇİ İŞTEN ÇIKARILDI!


 

Hali hazırda 26 bin kişinin çalıştığı Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaatında yine kriz yaşanıyor! JV şirketinden İçtaş Nükleer Şirketine 5 bin işçinin geçiş yaptırılmak istenmesinde buna karşı direnen bin 500 işçi işten çıkartıldı!

HEDİYE EROĞLU
 

Mersin'in Gülnar ilçesinde tepkilere rağmen yapımı devam eden ve Türkiye'nin ilk nükleer güç santrali olacak olan Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaatında çalışmalar sürüyor. Dünyada 4 ünitenin aynı anda yapıldığı tek santral olan bölgede, 24 saat esasına göre 26 bin işçi çalışıyor.

Ancak sık sık skandallarla gündeme gelmeye devam eden Akkuyu’da özellikle işçilerin yaşadığı mağduriyetlere her geçen gün bir yenisi ekleniyor.

 

İŞTEN ÇIKARILANLAR BİR YIL SAHAYA GİREMEYECEK

Son olarak Silifkeli aktivist Musa Türkmen’in edindiği bilgiler göre; JV şirketinden İçtaş Nükleer Şirketine 5 bin işçinin geçiş yaptırılmak istenmesinde buna karşı direnen bin 500 işçi işten çıkartıldı!

Türkmen, “JV şirketinden İçtaş Nükleer Şirketine 5000 işçi geçiş yaptırtılmak istendi. Fakat 1500 işçi kabul etmeyip sözleşme imzalamadılar. Şirket hepsini işten çıkardı. Çıkarılan işçiler bir yıl süresince Akkuyu inşaat sahasında çalışmak için içeriye giremeyecekler. Giriş kartları iptal olacak, yenisi onaylanmayacak” dedi.

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA