FIKRA GİBİ!... | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

FIKRA GİBİ!...


 

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nin (MTOSB) 15 yılda tamamlanan 11 km’lik otoban bağlantı yolunun açılışı bugün bizzat Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yapılacak.

HEDİYE EROĞLU

 

Gelecek yıl kuruluşunun 30’uncu yıldönümünü kutlamaya hazırlanan Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’ne (MTOSB) ulaşımı rahatlatmak ve varış süresini kısaltmak için 15 yıl önce yapımına başlanan 11 km’lik otoban bağlantı yolu nihayet tamamlandı.

 

15 YILDA BİTİRİLEN YOLU BİZZAT BAKAN AÇACAK!

Bugün toplam 3 ayrı alanda bin 125 hektarda 230 firmanın hizmet verdiği ve dolaylı olarak 25 bini aşkın kişiye istihdam sağlanan bölgede ki en büyük sorunu olan ulaşım konusundaki bağlantı yolunun açılışı bizzat Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yapılacak.

Açılışın ardından Mersin Valiliği ziyaret ederek, İl Koordinasyon Toplantısına katılacak olan

Bakan Karaismailoğlu daha sonra partisinin ilk başkanlığını ziyaret edecek. Bakan Karaismailoğlu daha sonra Çukurova Havalimanı şantiyesinde brifing alacak olan Bakan Karaismailoğlu burada incelemenin ardından bir de basın açıklaması yapacak.

 

YILLARCA BİTİRİLEMEDİ…

Yıllarca bitmemesi nedeniyle bugün mevcut yatırımcıları dahi kentten kaçırtacak bir tehdide dönüşen alternatif yol, 2005 yılında imar planlarına işlendi. Ancak 2016’da karayolları yatırım programına alınan yol için 2017’de ihaleye çıkılabildi.

Yaklaşık 11 kilometrelik yol için 23 Mart 2017 tarihinde çıkılması planlanan ihale yaklaşık maliyetin hatalı olduğunun fark edilmesi ile iptal edildi. İhale Karayolları 5. (Mersin) Bölge Müdürlüğünce 28 Nisan 2017’de yeniden yapıldı. Ama ihale yapmakta projenin sonuçlanmasını sağlamadı. İhaleyi alan müteahhidin iflası ile proje durdu. Bunun üzerine proje ikiye bölünerek 2 bin 500 metre ile 8 bin metrelik kısımlara ayrıldı. 2 bin 500 metrelik kısım ile 8 bin metrelik bölümün ihalesini Atacan İnşaat alırken, çalışmaların hızlanması için kent yeniden umutlandı.

 

GELEN ÖDENEKLER DEVEDE KULAK KALDI

2500 metre uzunluğundaki Mersin- Adana Otoyolunu MTOSB 1. Bölgeye bağlayacak yolun devamı niteliğindeki 8,5 km uzunluğundaki yol bağlantısının tamamlanması için bu defa projede merkezi hükümetten ayrılan ödeneklerin yetersizliği gecikmeye neden oldu.

Toplam proje maliyeti 306 milyon TL olması öngörülen yol için 2021’de bir milyon TL ödenek ayrılması kentte tepki çekti. Yolun toplam maliyeti 306 milyon TL olurken bugüne kadar 61 milyon TL harcanın projenin 2022 ödeneği ise 31 milyon TL oldu.

 

ELVAN, “2017’NİN İLK 6 AYINDA TAMAMLANACAK’ DEMİŞTİ

1 Ekim 2016 yılında dönemin Kalkınma Bakanı olan Mersin Milletvekili Lütfi Elvan ise MTOSB'nin en önemli sıkıntısı olan otoban bağlantısının 2017'nin ilk 6 ayında kısmen tamamlanacağı vaadinde bulunmuştu.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA