DEVEDE KULAK AÇILIŞ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DEVEDE KULAK AÇILIŞ!


 

Mersin’de iktidarca yıllardır söz verilen konteyner limanının akıbeti belirsizliğini korurken, Akdeniz Sahil yolu 20 yılı geride bırakırken; otobanın Taşucu’na uzatılması mümkün olmazken, adeta devede kulak bir açılışa imza atıldı. MTOSB’nin 15 yılda bitirilen bağlantı yolunun ilk etabı olan kavşağın açılışı bizzat Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yapıldı.

HEDİYE EROĞLU

 

Yıllardır iktidardan hak ettiği hizmetleri alamayan Mersin’de, adeta devede kulak bir açılışa imza atıldı.

Söz verilen konteyner limanının akıbeti belirsizliğini korurken, Akdeniz Sahil yolu 20 yılı geride bırakırken; otobanın Taşucu’na uzatılması mümkün olmazken, Mersin- Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nin (MTOSB) otoban bağlantı yolunun 11 kilometrelik ilk etabı 15 yılın ardından hizmete açıldı. Yolun açılışını bizzat Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yapması eleştiri konusu oldu.

 

ÇUKUROVA HAVALİMANI, AKDENİZ SAHİL YOLU VE TAŞUCU OTOYOLU…

Bakan Karaismailoğlu törende yaptığı konuşmada, kentteki yatırımlar ile ilgili bilgiler verirken beklenen asıl büyük projelere dair “Çalışmalar devam ediyor” demekten öteye gidemedi.

“Birliğin, kardeşliğin ve hoşgörünün merkezi Mersin, her geçen gün gelişiyor, cazibesi artıyor, yeni istihdam olanaklarına ev sahipliği yapıyor ve bölgesinde yükselen bir değer olarak öne çıkıyor” diyen Karaismailoğlu, “Şehrimiz inşası süren Akkuyu Nükleer Güç Santrali ile genişletilen limanı, yapımı hızla devam eden Çukurova Havalimanı, Akdeniz sahil yolu ve Taşucu otoyolu ile birlikte ülkemizin en gözde, ulaşım, enerji ve ticaret merkezlerinden biri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

MERSİN’DE 33 MİLYAR TL’LİK 15 KARAYOLU PROJESİ DEVAM EDİYOR.

Bakanlık olarak bizler bu ihtiyaçların ötesine geçiyor, Mersin’in gelişim hızına bağlı olarak ortaya çıkan ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak ve şehrimizi geleceğe hazırlamak için çok güçlü bir ulaşım ağını hayata geçiriyoruz. Gelişmiş bir ülkenin en büyük göstergesi sahip olduğu ulaşım ağı ve altyapısıdır. Bu kapsamda 2002’den buyana Mersin’in ulaşım ve iletişim altyapısı için 23 milyar lira yatırım yaptık. 278 km olan bölünmüş yol uzunluğunu 555 km’ye, 271 km olan VSK’lı yol uzunluğunu 539 km’ye yükselttik. Şuanda Mersin’de 33 milyar 126 milyon TL proje bedeli ile 15 ayrı karayolu projemiz devam ediyor” dedi.

 

AKDENİZ SAHİL YOLU, MEŞAKKETLİ YOLCULUĞU TARİHE GÖMECEK…

Tamamlandığında Akdeniz kıyılarının meşaketli yolculuklarını tarihe gömecek Akdeniz Sahil Yolu’nun bunlardan en önemlilerinden biri olduğunu aktaran Bakan Adil Karaismailoğlu, “ Uzunluğu 278 km olan proje kapsamında 37 km kapsamında 28 tünel, 5 bin 134 metre uzunluğunda 17 çift köprü, 398 km uzunluğunda 8 köprü ve 3 farklı seviyeli kavşak yer almakta. Proje kapsamında 196 km bölünmüş yol, 398 metre uzunluğunda 8 köprü, 15 tünel, 5 viyadük ve 694 metre uzunluğunda iki farklı seviyeli kavşağı tamamladık.

Serbest bölgesi, büyük sanayi ve ticari kuruluşları ve konteyner hacmi açısından ülkemizin en büyük ikinci limanı olan Mersin adeta Doğu Akdeniz’in kalbidir. Bizim inşa ettiğimiz yollarda bu kalbe kan taşıyan kılcal damarlar gibidir” dedi.

 

“HIZLI TREN 2014’TE BİTECEK”

Öte yandan Mersin’de çok önemli ulaşım projelerini hayata geçirdiklerini de söyleyen Bakan Karaismailoğlu, “Mersin’den Gaziantep’e uzanan hızlı tren hattında çalışmalarımız devam ediyor. 312,5 km uzunluğa sahip 2014’te tamamlanması planlanan proje ile Mersin, Adana ve Gaziantep arasında seyahat süresi 2 saat 15 dakikaya düşecek.

 

HAVALİMANI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Hizmete girdiğinde bölgenin havayolu ihtiyaçlarını karşılayacak Çukurova Havalimanı çalışmaları da başarıyla devam ediyor. Projenin altyapı inşaatını tamamen bitirdik. Üst yapı inşaatında da yüzde 73 ilerleme kat ettik” diye konuştu.

 

HALKIN TEPKİ GÖSTERDİĞİ LİMANDAKİ GENİŞLEME PROJESİNE DESTEK

Bakan Adil Karaismailoğlu’nun kentte tepki çeken ve yargıya taşınan genişleme projesini ise överek, “Tüm bölge ülkeleri arasında artan ticaret hacmini daha da geliştirecek Mersin Uluslararası Limanı’ndaki ikinci faz genişleme projesi de hızla sürmekte. Liman genişletme projesi ile liman kapasitesi 2,6 milyon TEU’dan, 3,6 TEU’ya ulaşacak.Tamamlanıp işletmeye açılması ile birlikte 500 kişilik de ek istihdam oluşacak” dedi.

 

KONTEYNER LİMANINDA ‘ETÜT PROJE’ TARTIŞMASI SÜRECEK GİBİ..

Kentteki tartışmalı konulardan biri olan Konteyner Limanı Projesi ile ilgili de konuşan Bakan Karaismailoğlu tartışmaları ateşleyecek bir açıklama yaptı.

Liman projesinin Adana’ya kaydırıldığı iddiaları ile başlayan etüt proje çalışmalarının sürdüğüne ilişkin tartışmalara Bakan Karaismailoğlu da dahil oldu. Muhalefet milletvekillerinin proje etüt çalışmalarının önceki yıllarda tamamlandığını söylemesine rağmen Bakan Karaismailoğlu’ndan törende, “Ayrıca Mersin Konteyner Limanı’nda da etüt proje çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor” çıkışı geldi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA