KAFASINI KUMA GÖMENLERE TİY’E SAHİP ÇIKMA ÇAĞRISI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KAFASINI KUMA GÖMENLERE TİY’E SAHİP ÇIKMA ÇAĞRISI


 

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’dan, 6 Aralık’taki ilk genel kurul toplantısında çoğunluğun sağlanamadığı, 13 Aralık’taki ikinci toplantı öncesi ise hala yönetime talip çıkmayan Tarsus İdman yurdu için kafasını kuma gömenlere takıma sahip çıkma çağrısı geldi.

Hediye EROĞLU

 

Türkiye’de nüfus bakımından 26 ilden büyük bir ilçede olan Mersin’in Tarsus ilçesinde, bu yıl kuruluşunun 100’üncü yılını kutlayan Tarsus İdman Yurdu, adeta dibe vurdu.

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden ancak tarihinin en kötü günlerini geçiren TİY, adeta içler acısı bir süreçten geçiyor! Geçen yıl Şahin Kırbıyık yönetiminin eleştiriler sonrası istifa etmesinin ardından kendine gelemeyen Tarsus ekibi, bu yıl içerisindeki 3’üncü genel kurulu için takvim işliyor.

İlk olarak 6 Aralık’ta yapılan genel kurul toplantısı çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle 13 Aralık 2022’de yenilenmek üzere ertelendi. 100. yılını kutlarken takımın yöneticiliğine kimsenin talip olmaması büyük tepki çekerken bu işe el atması beklenen Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’dan önemli açıklamalar geldi.

 

“BELEDİYE BAŞKANI YANLIŞ İŞGALLERLE TİY’E PARA KAZANDIRMAZ. KARA PARALARIN AKLANMASINA NEDEN OLMAZ”

“Tarsus İdman Yurdu’nu çok seviyorum ve başarısı için de elimden geleni de yapıyorum” diyen Başkan Bozdoğan, ancak Tarsus’un 400 bin nüfusa, Ticaret ve Sanayi Odası’na, Ticaret Borsası’na, sivil toplum kuruluşlarına sahip olduğunu altını çizdi. “Bu kentte çok iyi paralar kazanan insanlar var” diyen Bozdoğan, “Ben TİY başkanı değilim. Kulüpte siyasete izin vermemek için belediye otobüsündeki başkan resimlerini dahi kaldırttım. Elimden gelen çabayı gösterdim ve göstermeye de devam ediyorum. TİY’e maddi destek için insanlardan ricada bulunuyor ve onları yönlendiriyorum. Bu kapsamda takımı ilk aldığımızda 9,5 milyon borç vardı. Sonra seçim oldu ve gelen başkan da harcama yaptı. Ancak bu başkan gittiğinde 17,5 milyon borç kaldı. Transfer yapılabilmesi için 3,5 milyon gerekiyordu. İş insanlarından rica ettik, ‘el atın’ dedik. Bu takım geçen yıl Play Off’a kaldı, şampiyonluğu kıl payı kaçırdık” diye konuştu.

Ancak kendisinin belediye başkanı olduğunu, takım başkanı olmadığını vurgulayan Haluk Bozdoğan, “Belediye başkanı maddi olarak etrafındaki insanların destek olmasını sağlar. Ama yanlış işgallerle TİY’e para kazandırmaz. Kara paraların aklanmasına neden olmaz” dedi.

 

“ÖLMÜŞ ANNEME KÜFÜR ETTİLER”

Ancak tüm bu çabayı gösterirken çok zoruna giden durumlar yaşadığını da söyleyen Haluk Bozdoğan, “Ölmüş anneme kadar küfür ettiler. Bunu yapanlar tabi belli bir grup. Ne amaçla yaptıklarını da biliyorum.

Şuan sıfırdan kurduğumuz bir basket takımımız var. Maddi olarak zor durumda da olsalar kıt kanaat u  işi götürüyorlar. Voleybol Takımımız birinci ligde.

Kontrol edebiliyor, denetim yapabiliyoruz buralarda ama idman yurdunda zor. ‘Ben bu takımı çok seviyorum’ diyerek, klavye kahramanlığı ile bu işler olmuyor.

Takımın şampiyon olması için yönetim ve taraftarın şampiyon olması lazım. Takım ne kadar iyi olursa olsun taraftarların yaklaşımı ve işin siyasi tarafa getirilmesi, siyasi takıntılar işi öyle bir yere getirmiş ki…

 

“TİY’E SİYASET BULAŞMIŞ”

Belediye hizmetlerinde siyaset olmamalı. Ama TİY’de tamamen siyasi bir yelpazenin içerisinde insanları ortadan kaldırmaya çalışan bir zihniyet var. Geçmiş dönemde play off’ta kalmamızı sağlayan antrenörümüzün lisansı olmadığı söylendi. Yardımcı olarak çalışsın dedik. Şuan yönetimde görev bile almak istiyorlar. TİY yeniden genel kurula gidecek. Tarsuslu olan herkes yönetime girebilir.

Ben sadece destek sağlayabilirim belediye başkanı olarak. Ama tüm masrafı ben yaparım, ben öderim demem olmaz. Bu kentte kuruluşlar, odalar, STK’lar, iş insanları var. Kim ne verdi bu takıma? Kimsenin hesabı yok. Sadece verilen borçlar var. Belediye başkanının alacağı var yıllar öncesinden. Keşke belediye başkanı bu borcu silse de takım rahatlasa denildi ama olmadı.

Ben istediğim kadar sahip çıkayım, tek başıma bu iş başarılmaz. Bu takıma herkesin sahip çıkması gerekiyor. Bu bir, 10 kişinin başarısı olmamalı, kentin başarısı olmalı. Kentin coşkusu ile TİY’in hedeflendiği yere gelmesi sağlanabilir. Bu bir sistemdir ve bu sistem iyi çalıştırılmalıdır.

 

KAFALARINI KUMA GÖMENLER VAR

Yıllardır idman yurdu için bazı sözlerin, dedikoduların çok fazla olması insanlarda artık metal yorgunluğuna neden oldu. ‘Belediye başkanı bunu taşısın’ deniliyor. Ben Tarsus halkını yaşam kalitesinin iyileştirilmesi ve kentin marka değerinin oluşarak, değerinin yükseltilmesi ve bir çok alanda başarılı olması için yola çıkmış bir insanım. Belediye başkanlığında hizmet çıtası yükseldi ama TİY’e sahip çıkması gereken kişilerin bir zahmet kafalarını kuma koymadan ‘biz de varız bu işin içinde’ demeleri lazım. Onları göreve davet ediyorum.

 

“TARSUS’A DAHA YAKIN AMA MTOSB MİY’İ DESTEKLİYOR”

Mersin İdman Yurdu gerçeği var. Mersin Tarsus organize Sanayi Bölgesi’nden rahatlıkla destek alabiliyor. Bunu sağlayan Mersin halkı. Tarsus neden bunu sağlayamıyor ki OSB bize daha yakın. Ama desteklediği takım Mersin İdman Yurdu. Kentteki tüm iş insanları da MİY’i destekliyor. TİY’in iyi gitmemesi için hiçbir neden yok. İyi bir sistem ile TİY yeniden başarılı olabilir” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA