HDM BORU’DA NELER OLUYOR? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HDM BORU’DA NELER OLUYOR?


 

Mersin Serbest Bölgesi’nde faaliyet gösteren HDM Çelik Boru Fabrikasında yaşanan iş kazalarının sorumlusu olarak gösterilen işçileriz tazminatsız olarak işten çıkarıldığı, yetkili sendikanın ise işçilerin hakkını korumak yerine işverenin yanında yer aldığı öne sürüldü.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Serbest Bölgesi’nde faaliyet gösteren firmaların çalışanlara yönelik hak mağduriyetleri iddialarına bir yenisi eklendi. Mersin Serbest Bölgesi’nde faaliyet gösteren HDM Çelik Boru Fabrikasında yaşanan iş kazalarının sorumlusu olarak gösterilen işçileriz tazminatsız olarak işten çıkarıldığı öne sürüldü.

 

İŞÇİLERDEN ŞİKAYET BİLDİRİMİ

İddiaları gündeme taşıyan Metal İşçileri Birliği sosyal medyadan bir açıklama yaparak, “HDM Çelik Boru Fabrikasında yaşanan kazalarda firmaya zarar verdiği gerekçeleriyle işçilerin tazminatsız işten çıkarıldığı bilgisi geldi. Şikâyet bildiriminde bulunan işçi fabrikada yetkili bulunan Çelik İş Sendikasının da işten atılan işçilere dava açmamaları yönünde telkinde bulunduğu belirtildi.

Ayrıca işten çıkarılan işçilerin yaptıkları iş ile ilgili gerekli tecrübe ve bilgilerinin olmadığı ifade edildi” bilgisi paylaştı.

 

SENDİKA İŞÇİLERİN YANINDA DURMADI MI?

Ayrıca birde şirket için çalışan işçilerden birinin mektubunu paylaşan Metal İşçileri Birliği, yetkili sendikanın işçilerin haklarını aramasını engellediği iddialarına dikkat çekti.

İşte iddiaların dile getirildiği o mektup; “HDM işçisi diyor ki! HDM Spiralli Çelik Boru Firmasından birinci gün boru düşürüldü, tavan vinçlerinin arızalı olduğundan dolayı. Vincin birisini kullanan bir kişi kovuldu. İkinci tavan vinç operatörü kovulmadı. İkinci gün bir boru daha düştü. Bunu tek tavan vinç operatörü kullanıyordu ve kovuldu. Aradan üç gün sonra limanda boru yükleme yapan mobil vinç eski model tahmini 70 model olan vinç devrildi. Bu operatörde kovuldu. Sendika temsilcisi dava açmayın, işverenle konuşup sizlerle zarar davası açtırmayacağım, sadece tazminatsız çıkaracaklar deyip, kurulda çıkarılsın diye oy kullandığını ifade ederek hak savunması yaptığını söyledi. İşten çıkarılan işçilerden bir kişinin vinç ehliyeti olmadığı, birisinin deneme öğrenme dönemi olduğu bir dönemdi.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA