Emekliler sokaklara iniyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Emekliler sokaklara iniyor


 

TBMM’de bütçe görüşmeleri devam ederken Tüm Emeklilerin Sendikası, 13 Aralık’ta sokaklara ineceğini açıkladı. Mersin’de de eylemin adresi Özgür Çocuk Parkı olacak.

GİZEM EKİCİ

 

TBMM Genel Kurulunda 2023 bütçe görüşmeleri gergin bir şekilde devam ederken, bütçeden hak ettiği paya alamayın kesimlerin başında gelen emekliler, sokağa inme kararı aldı.

Tüm Emeklilerin Sendikası Genel Merkezi; “Bu bütçede de emekliler yok” diyerek alanlara çıkacaklarını bildirdi.

“Elektriğe, doğalgaza, akaryakıttan temel gıdaya yapılan fahiş zamlar hayatımızı çekilmez hale getirdi. Zamlar geri alınsın. Emekli maaşları açlık sınırının üzerine çıkarılsın. Taleplerimiz için alanlar çıkıyoruz” denilen açıklamada Türkiye genelindeki eylemin Mersin’deki adresinin 13 Aralık günü Özgür Çocuk Parkı olacağı ifade edildi.

 

“BÜTÇEDEN HAKKIMIZ OLAN PAYIMIZI ALMAK İSTİYORUZ”

Açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Üç bin beş yüz lira ne demektir? Bu ücretle yaşamak mümkün müdür? Halen milyonlarca emekli 3500 TL maaş almaktadır. Bu kabul edilemez. Gerçek enflasyonu, gerçek pahalılığı gizlemeye çalışarak emekliyi görmezden gelmenize, açlık içinde yaşatmanıza sessiz kalmayacağız! 13 Aralık'ta dökmüş olduğumuz alın terimizin gücü ve onuruyla sokakta olacağız. Sesimizi duyun ve biz emeklilerin insanca yaşayacağı ekonomik koşulları sağlayın. Bizler böyle bir yaşamı hak etmiyoruz. Bırakın yoksulluk sınırını, açlık sınırının çok altında olan asgarî ücretin bile yarısı kadar maaş alıyoruz.  Bu hiç bir hukuka, adalete ve vicdana sığmaz. Bütçeden hakkımız olan payımızı almak, insanca yaşayacak bir ücret için, bu yaşımızda, bu soğuklarda alanlara çıkarak hakkımızı arayacağız.  Emeklileri görmezden gelenleri uyarıyoruz.  14 milyona yakın emekli insanca yaşamak istiyor. Sokak tercihi bizim tercihimiz değildir.  Bize sesimizi duyurmak  başka yol bırakmayanlara yazıklar  olsun. Haydi emekliler sesimizi yükseltmeye, 13 Aralık’ta alanlara çıkıyoruz”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA