ANAMUR’DA DİRENENLER KAZANDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ANAMUR’DA DİRENENLER KAZANDI


 

Mersin’in Anamur ilçesinde iki Emirşah ve Ovabaşı Mahalleleri ile Korucuk Mahallesi’nde açılmak istenen maden ve mermer ocaklarına karşı direniş kazanımla sonuçlandı. Halkın karşı duruşu ile yapılmak istenen bilgilendirme toplantılarına izin verilmedi.

HEDİYE EROĞLU

 

Kirli sanayi yatırımlarının hedefi haline gelen Mersin’in batı bölgesinde özellikle mermer ve maden ocağı tehdidinin günden güne arttığı Anamur’da halkın çevre direnişi kazanımlarla sonuçlanıyor.

Son olarak Emirşah ve Ovabaşı Mahalleleri ile Korucuk Mahallesi’nde açılmak istenen maden ve mermer ocaklarına karşı direniş kazanımla sonuçlandı. Halkın karşı duruşu ile yapılmak istenen bilgilendirme toplantılarına izin verilmedi.

 

SALONA GİRMEDİLER

Güngörler Madencilik tarafından işletilen Anamur İlçesinde Emirşah ve Ovabaşı Mahalleleri sınırları içerisinde yer alan Dolomit Ocağı’nın genişletme projesi kapsamında Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci kapsamında halkın bilgilendirme toplantısı yapılmak istendi.

Köylüler muhtar ve azaları ile birlikte proje karşı durarak toplantıyı yaptırmadı. Mersin Çevre ve Doğa Derneği’nin (MERÇED) destek verdiği direniş kapsamında halk; maden ocağının yöreye zarar vereceği endişesi ile toplantıya katılım sağlamadı. Toplantı salonuna girmeyerek direniş gerçekleştiren yöre halkı, projeyi istemediğini ortaya koyarak, zabıt tutanağının bu şekilde tutulmasını sağladı.

 

SİYASİ PARTİ VE STK’LARDAN DESTEK

Yine aynı gün Anamur’un Korucuk Mahallesi'nde, Lion Mermercilik tarafından yaklaşık bin dekarlık ormanlık alanda işletilmesi planlanan mermer ocağı için de ÇED süreci kapsamında halkın bilgilendirilmesi toplantısı düzenlenmek istendi.

Burada da muhtar, azalar ve köy halkı MERÇED’in desteğiyle toplantıya katılmadı. Köylülere; CHP, İYİ Parti, Sol Parti, Eğitim Sen, Emekli Sen, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Hayvan Severler Derneği temsilcileri de destek verdi.

Köy meydanında ‘maden ocağı istemiyoruz’ çağrısı toplanan yöre halkı, halkın bilgilendirme toplantısının yapılmamasını sağlayarak, bu yönde tutanak tutturdu.

 

“HER AN TETİKTEYİZ”

MERÇED Anamur Temsilcisi avukat Seyda Afyoncu, ilçede büyük bir çevre mücadelesi verdiklerini söyleyerek, var olan projelerin genişletilmesi ve yenilerinin eklenmesine karşı direnişlerinin süreceğini söyledi.

Lion şirketine karşı açtıkları davayı kazanmalarına rağmen Danıştay’a giden dava ile ilgili sonucu beklemeden harekete geçen firmanın süreci hızlandırmak için Ankara’dan işi çözmeye çalıştığını söyleyen Afyoncu, sermaye sahiplerinin tüm çabalarına karşın her an tetikte olduklarını ve mücadeleyi bu çerçevede sürdürdüklerini söyledi.

“Kararlıyız, mücadelemiz devam edecek” diyen Afyoncu, “Havamızı, suyumuzu toprağımızı korumak için hukuksal tüm yoları sonuna kadar deneyeceğiz. Anamur halkı çevre mücadelesinde kararlı” dedi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA