MİKSER GERİLİMİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MİKSER GERİLİMİ!


 

Çamlıbel’de yapılmak istenen Su Sporları Merkezi ile ilgili Kent Konseyi’nce düzenlenen çalıştayı taraflı yaklaşım nedeniyle eleştiren Başkan Gültak’ın, “Birileri mikserlik yapıyor” tepkisine, Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer’den, “Sen mikserlik yapıyorsun” tepkisi geldi. Gültak, Seçer’e, “Hodri Meydan gidip Çamlıbel halkına soralım” çağrısını yineledi.

HEDİYE EROĞLU

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Mersin’in Akdeniz ilçesi Çamlıbel’de mevkiinde hayata geçirmek istediği Su Sporları Merkezi ile ilgili kent kamuoyundaki tartışmalar Büyükşehir Meclisinde bir kez daha gündem oldu.

Büyükşehir’in Aralık Ayı Olağan Toplantısı’nın 1. Birleşiminde söz alan CHP’li Meclis Üyesi Abdurrahman Yıldız, projeye dair Kent Konseyi’nin geçtiğimiz günlerde yaptığı çalıştaya değinerek, bu etkinlikte projenin uygulanabilir görülmediğini aktardı.

 

“BU ŞEHİRDEN SERVET KAZANANLAR BU İŞE TALİP OLMAYIN”

“Atatürk Parkı fiilen yok ediliyor” diyen Yıldız, “Aslında burayla ilgili mahkeme süreci devam ediyor. Burası yap işlet devret modeliyle ihale edilecek. Su sporları merkezi nasıl yap işlet devret modeli ile yapılacak? Bu merkezde işletici şirket nasıl para kazanacak? Bir AVM’de buraya yapılırsa son nefesini vermek üzere olan esnafın her halde canı çıkacak.

Bu kentin bugüne kadar Mersin’in kaymağını yiyenler, servet sahibi olanlar, büyük iş yapanlar kentin bir sorunu olduğunda hepsi duymaz görmez oluyorlar. Bu işlerden zengin olmuş, bu kentin denizinden, inşaatından, limanından, tarlalardan, fabrikalardan zengin olmuş insanlar bu kente sahip çıkmak gibi bir durum söz konusu olduğunda ölü veya uyuyor numarası yapıyor. Kulağının üzerine yatıyor. Bu kentten servet sahibi olanlar bu kente ihanet etmeyin. Bu ihanet eninde sonunda gelir sizi bulur. Burada bir AVM açmanız bu kente büyük bir ihanettir. Bu ihanet başlamadan durdurulmalıdır. Bu işe talip olmayın” diye konuştu.

 

"MERSİN KENT KONSEYİNDE ÇOK İLGİNÇ ŞEYLER OLUYOR”

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak ise ilk etapta Kent konseyi’ni eleştirerek, “Mersin Kent Konseyinde çok ilginç şeyler oluyor. Önceki başkan konuşturulmuyor. İYİ Partili bir kadın bizi savunuyor. Balıkçı barınağından giden arkadaşlar konuşturulmuyor ama Abdurrahmen bey bunları aktarmıyor. Kent Konseyi kendi kendine çalmış oynamış. Orada verilen bilgiler külliyen yanlış.

Haftasonu da Çamlıbel’deydim. Esnaf ile sohbet ettik. Orada ikamet eden insanlarımızda vardı. Bundan 3-4 ay önce size hadi gidelim ‘hodri meydan’ dedim gelmediniz. Çamlıbel, İstiklal Caddesi esnafı bu projeyi istiyor. Ancak bazı mikserler çıkıyor, yanlış bilgilerle insanların kafasını karıştırıyorlar. Oradaki kapalı alan toplam 13 bin metrekare  Buranın belli bir alanı su sporları merkezi olmak zorunda. Söz konusu projeye dair 60-70 bin metrekare kapalı alan olduğu nereden çıkıyor bilmiyorum.

 

PROJE CUMHURBAŞKANLIĞINDA

Şuan Ulaştırma Bakanlığımız fizibilite raporlarını bitirdi, cumhurbaşkanlığının strateji daire başkanlığına gönderdi. Uygun görülürse yap, işlet, devret modeliyle yapımına izin verilirse, bakanlık ihaleye çıkacak. İhale aşamasına çıkıldığında tabiî ki projeler ortaya çıkacaktır. Bu projeler ortaya çıktığı zaman kamuoyuyla paylaşacağım. Dolayısıyla otel, inşaatlar yapılacak, gibi kent konseyinde konuşulan her şey külliyen yanlış bilgidir” dedi.

“VATANDAŞ İSTİYOR, KİM İSTEMİYOR? BÜYÜKŞEHİR VE ADD”

M. Mustafa Gültak ise “Oraya yapılacak yapıların 7,5 metreyi geçme şansı yokken bu oteller, AVM’ler nereden çıkıyor? Bölge insanlarına yanlış bilgi vermeyin. Çünkü ilerde yalancı pozisyonuna düşersiniz. Vatandaş istiyor, herkes istiyor. Kim istemiyor? Mersin Büyükşehir ile Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) başkanı istemiyor? Buyurun gidelim oradaki insanlara soralım, hodri meydan. Büyükşehir’in dava açma hakkı en doğal hakkıdır. Ama kendisinin dışında ne Çamlıbel’den ne bir STK’dan, ne de başka bir yerden dava yok. ADD Başkanı da neden dava açmış onu da anlamış değilim. Bilmiyorum talimat mı adlılarda? Ben sizin kıvranışı anlıyorum. Yalnız kaldınız, şehir, STK’lar sizi yalnız bıraktı. Yarın o su sporları merkezi bittiğinde, Avrupa, Türkiye yelken şampiyonlarının Çamlıbel’de yapıldığın gördüğümüzde bunları yeniden konuşacağız” dedi.

 

“İÇİŞLERİ BAKANLIĞI TESİSLERİNE DE BAKILSIN”

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da, projenin verimliğinin doğru ele alınması gerektiğini belirterek, böyle bir merkezin yapımı için kaderine terk edilen İçişleri Bakanlığı Tesislerinin de değerlendirilebileceğini söyledi.

 

SEÇER’DEN GÜLTAK’A, “MİKSER SENSİN”

Başkan Seçer ise “Suçlama yaptınız. Bence biraz ağır olmadı mı? Bu Kent Konseyine yönelik suçlamalar. Kişi kendinden bilir işi. Mersin Büyükşehir Belediye istemiyor dediniz. Bu nereden çıktı? Bu vizyon meselesi diyor, demokrasi vurgusu yapıyor. Böyle bir çelişki olur mu? Su sporları merkezi olsun ama böyle başlayıp marinaya dönüyor diyorum. Mikserliği sen yapıyorsun, Gidiyorsun Çay Mahallesini, geliyorsun Çamlıbel’i karıştırıyorsun.

 

“BEN HAYATIMDA HİÇBİR YERDE MİKSERLİK YAPMADIM. KÖTÜ LAF SAHİBİNE AİTTİR”

Başkan Gültak ise kurumları kast etmediğini yanlış bilgi verenlerin mikserlik yaptığını söyleyerek, “Demokraside eğer bir tartışmada moderatör ‘ben tarafım, seni konuşturmayacağım’ diyemez. Böyle bir konseyde doğruyu bulmak zaten mümkün değildir. Orada birileri sizin lehinize toplanmış belki de sizin talimatınızla bir toplantı yapmış. Konuşması gereken insanlar konuşturulmuyor. Moderatörün ‘sizi konuşturmuyorum’ dediği yerde mesele bitmiştir. Otel yapılacak diyen mikserlik yapmıştır, hangi bilgi, belgeye dayalı konuşmuştur. Bu projeyi size getirdik. Sizden bir şey saklamadık. Siz, ‘Atatürk Parkına girmeyin, parkın altına otopark yapın’ dediniz. Bu bir karşı çıkmaydı. Anıtlar Kurulundan izin alınmadan orada bir şey yapılamayacağını sizin daire başkanınız açıkladı. Siz proje olmasın diye söylediniz bu şartları.

Ne şehir plancıları ne mimarlar odası, STK’lar hiç biri bu projeye karşı çıkmıyor. Çıkan varsa gelsin konuşalım. Ben hayatımda hiçbir yerde mikserlik yapmadım. Kötü laf sahibine aittir.

Sizi rencide edecek bir tane konuşmamız yok. Siz ne hadle bana mikserlik yaptığımı söylüyorsunuz? Yanlış bir ifade kullanıyorsunuz. Makamınızı kullanarak bizi küçük düşürecek laflar etmenize üzüldüm. Hayatımın hiçbir noktasında mikserlik yapmadım. Mersin’in en büyük STK’larını toplantıya çağıralım, karşı çıkıyorlarsa projeyi oturur yeniden değerlendiririz. Ama o lafı size iade ediyorum. Büyükşehir Belediye Başkanına yakışmadı” dedi.

Başkan Seçer ise “Sizi küçük düşürücü bir değerlendirmemiz olamaz. Gereksiz yere aşırı alınganlık yapıyorsunuz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA