‘BÜYÜKŞEHİRCE, TOROSLAR’IN İMAR PLANLARI ENGELLENDİ’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘BÜYÜKŞEHİRCE, TOROSLAR’IN İMAR PLANLARI ENGELLENDİ’


 

Toroslar Belediyesi’nin kırsal mahallelerin belirlenmesine ilişkin düzenlemesinin Büyükşehir Meclisindeki görüşmelerinde gergin anlar yaşandı. Eleştiriler üzerine Başkan Atsız Afşın Yılmaz, Başkan Seçer’in ilçe belediye başkanları ile eksik diyalogunu eleştirerek, Büyükşehirce, Toroslar’ın imar planlarının engellendiğini söyledi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2022 Yılı Aralık Ayı Olağan Toplantısı’nın 1. Birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da yapıldı.

Toroslar Belediye Meclisinde Kırsal Mahalle ve Kırsal Yerleşik Alan Yönetmeliği kapsamında 41 mahalle için kabul edilen düzenleme tartışma konusu oldu.

 

CHP’DEN “UCUZ SİYASET” SUÇLAMASI

CHP’li Meclis üyesi Hasan Önal Özalp, geçen hafta hiçbir hazırlık yapılmadan Toroslar Belediye Meclisinde bir düzenlemeye imza atıldığını savunarak, “CHP olarak bizim talebimiz yönetmeliğe uygun davranılmasıydı. 21 kat imar verilen alanları nasıl kırsal alan kabul edeceğiz? O zaman Arpaç’ın, Çavuşlu’nun, Yalınayak Mahallesi’nin suçu ne? Çiftçi Kayıt Sistemi veya ikametgah gibi kriterler konulabilir, bunun kanun koruyucu tarafından çözüm üretilmesi gerekir dedik. Cumhur İttifakı sanki CHP buna karşıymış gibi muhtarlara mesajlar atarak ucuz siyaset yapmıştır” dedi. 

 

MHP’Lİ ATSIZ: “BU KADAR UCUZU BAŞKA BİR YERDE YOK”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ise bu suçlamaya tepki göstererek, “Hasan beyin ucuz siyaset söylemi hiç hoş olmadı, gerçeği de yansıtmıyor. Süreci de doğru tanımlamadı. Bu kadar ucuzu başka bir yerde yok. Yazılmış bir metin üzerinden okuyarak, süreci yanlış anlatarak en ucuz siyaseti değerli arkadaşımız yapıyor” dedi.

Kırsal mahalle düzenlemesinin mahallelerden köylerden talep aldıklarını söyleyen Başkan Afşın, “Biz de bakanlığımız ve diğer belediye başkanlarımız ile görüştük. Ancak bazı kriterler çok net olmadığından bekledik. Ancak 31 Aralık itibariyle bu düzenlemeye ilişkin süre bitiyordu. Bu uygulamadan faydalanacak köylümüz hak kaybına uğramasın diye konuyu ele aldık. Konu komisyonda tüm partilerden meclis üyelerimiz tarafından değerlendirildi. Biz sürece müdahil de olmadık. Komisyonda yapılan çalışmalar neticesinde tüm partilerden komisyon üyeleri bu toplantıdan oy birliği ile mahalleleri belirlediler.

 

“CHP ÖNCE TAMAM DEDİ SONRA VAZGEÇTİ”

Ancak ertesi gün yapılan meclis toplantısına kadar geçen 14 saat içinde her ne olduysa, muhtemelen Büyükşehir’e danıştı meclis üyelerimiz. Meclise geldiklerinde muhalefet meclis üyelerimizin bir gün önce verdikleri döndükleri, imzalamak istemedikleri ortaya çıktı. Biz de bu konuda meclis üyelerimiz hoş gördük. Farklı bir düzenleme olabilir dedik. Biz zaten bunu Büyükşehir’de, tüm ilçe belediyelerini yönlendirecek şekilde uygulanması gerektiğini düşündüğümüzden oy çokluğuyla kararı geçirdik.

Süreç böyleyken hasan beyin çıkıp bu şekilde konuşması, ucuz siyaset yapması ve ucuz siyaset tabirini kullanması kendisine, Toroslar’daki CHP grubuna yakışmadı. Bu şekilde kısır çekişme, karşı tarafı yıpratma yoluna giden siyaset kimseye sonuç vermez. Bunun siyasetini yapmadık. Yapsaydık o a anda mecliste bunu söylerdik. Bir gün önce oy birliğiyle çıkan karardan bir gün sonra çekilen meclis üyelerimiz taltif etmedik. Kanatlar değişebilir. Bunu hoş gördük. Hal böyleyken Hasan beyin böyle konuşmasını kendisine yakıştıramadım.

Büyükşehir Belediye Başkanımızın olması gereken ama asalında bir türlü gerçekleştiremeyen ilçe belediye başkanları ile teması, konuları ele alması, bu şehrin meselelerini çözmek için çaba sarf etmesini gerçekleştiremedik.

Söz konusu uygulama ile ilgili Yenişehir farklı, Mut farklı, Toroslar farklı kararlar almış ve bunlar bu meclise gelecek. Umarım önümüzdeki dönem için şehirde sıkıntı yaşanmayacak şekilde bu düzenlemeyi yaparız” dedi.

 

“ALINGANLIK GÖSTERİYORSUNUZ”

Başkan Vahap Seçer ise diyalog eksikliği eleştirilerine tepki göstererek, “Alınganlık gösterdiğimi bilmenizi isterim” dedi.

Kırsal düzenlemeyle ilgili AK Parti ve MHP amblemleri ile bir bildiri yayınlandığını bunun yanlış oldugunu söyleyen Seçer, “ Konu meclise gelmeden ‘hayırlı olsun’ denilmiş. Bu dil siyasidir. Burada kabul edilmeden böyle yapılması halinde ‘siz meclisin iradesine ipotek mi koyuyorsunuz?’ derler. Köy statüsünde olan yerleri hep beraber değerlendirelim. Burada adaletsiz olursak, villası olan kişiye MESKİ’nin suyunu 4’te bir fiyatına verirsiniz” dedi.

 

“YANILTILIYORSUNUZ”

Başkan Atsız Afşın Yılmaz ise “Yanıltılıyorsunuz” diyerek, “Size gelen bilgilerin tamamı doğru değil. Benim görüşememe, koordinasyona dair eleştirim bu konuyla ilgiliydi. Siz ‘biz bu işi nasıl yapacağız, karmaşık, sıkıntılı bir iş’ demediniz. Bu düzenleme illa sonuna kadar böyle gidecek demiyoruz. Daraltma imkanımız olabilir.

Bahsettiğiniz bildiriyi görmedim ama doğru da bulmuyorum.

Evet biz sizinle görüşme konusunda bir araya geldik. Ama nasıl geldik, ben istediğim için. Bu kentin faydası için çözemediğimizi çözelim diye yaptık. Bu görüşmede imar planları da konuşuldu ama imar planlarımızın geciktirilmesi için her şey yapıldı.

Bir sene sonra ‘İmar planlarını eski haline getirilelim’ denildi. Bir sene bekletildik. Yanlış yönlendiriliyorsunuz” dedi.

Mersin’deki 13 belediye başkanının bir araya gelemediğini söyleyen Başkan Yılmaz, “Ne zaman yan yana geldik? Ne zaman davet ettiniz?” dedi.

Atışmalar sonucu Seçer ile Afşın arasında kısa süreli gerilim yaşandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA