VAHAP SEÇER İLK 20’YE BİLE GİREMEDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

VAHAP SEÇER İLK 20’YE BİLE GİREMEDİ


 

Geçtiğimiz aylarda yapılan bir ankette yüzde 73 görev onayı aldığı kamuoyuna servis edilen Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e, CHP’ye yakın anket firmasından kötü bir haber geldi. Sonar tarafından yaptırılan ankette Seçer, en başarılı 20 belediye arasında bile listeye giremedi!

Hediye Eroğlu

 

Göreve geldiği 3,5 yılda kentin beklediği hizmetleri hayata geçiremeyen, sık sık iktidar mensupları ve partilisi ilçe belediye başkanları yaşadığı polemiklerle gündem olan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yer aldığı anketler kafa karıştırıyor.

 

SEÇER’İN YÜZDE 73 PROPAGANDASI BOŞA DÜŞTÜ

Anketlerin yayınlanması ile Mersin’de kafalar karıştı. Geçtiğimiz aylarda  Metropoll Araştırma Şirketi, Mersinlilere “Vahap Seçer’in Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yapış tarzını onaylıyor musunuz?” diye sordu.

 “Onaylıyorum” diyenlerin oranı %73’ü buldu. %45,1 oy ile seçilen Seçer’in aldığı %73 seviyesindeki bu yüksek oran Seçer’in sadece kendi seçmen tabanında değil, geride kalan 3.5 yılın sonunda AKP’li, MHP’li, HDP’li ve diğer partilerin seçmenleri tarafından da onaylandığını gösterdi.

Araştırmaya katılan vatandaşlara sorulan bir başka soru ise Vahap Seçer’den neden memnun oldukları...

 Mersinliler Seçer’den “halkın ihtiyaçlarını önemsediği”, “vizyon sahibi güçlü bir lider olduğu”, “tüm Mersinlilere eşit davrandığı”, “dürüst ve  güvenilir olduğu” için memnun olduklarını ifade ettiler.

Metropoll Araştırma Şirketinin araştırma notunda, “2019’da yüzde 45,1 oy alarak seçilen Vahap Seçer’in desteğini yüzde 70 üstüne çıkararak Mersin’de tüm kesimlerce yüksek bir memnuniyet elde ettiği ve bu yüksek destekle siyaseten büyük bir başarıya ulaştığı görülmektedir” değerlendirmesi de yer aldı.

Metropoll Araştırma Şirketi, Türkiye genelinde yaptığı araştırmalar çerçevesinde Mersin’de de 13 ilçede tabakalı örnekleme yöntemi ile ağırlıklandırma uygulanarak 12- 22 Kasım tarihleri arasında toplam 3053 kişiyle görüştü.

Araştırma 0,95 güven sınırları içinde +-/1,74 hata payı ile gerçekleştirildi ve alan çalışmasında CATİ (Bilgisayar Destekli Telefon Görmesi) yöntemi tercih edildi.

Aaraştırma sonuçlarına göre Mersinlilerin Büyükşehir Belediyesinden memnuniyeti yüzde 70,7 olurken Başkan Seçer’den memnun olanların oranı yüzde 70,9 oldu.

ANKET OYUNLARI

Ancak bu anketin ardından ortaya çıkan farklı rakamlar, kafalarda soru işareti yarattı. ALF araştırma şirketi, '2022 yılının en başarılı belediye başkanları' araştırmasının sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Araştırma, 30 büyükşehirde 14 bin kişiyle yapıldı.

Ankete göre ilk dört sırada CHP'li belediyeler yer alırken AK Parti'nin Gaziantep Belediyesi ise beşinci sırada yer aldı. Anketin sonuçları şöyle:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu: Yüzde 62,2

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: Yüzde 60,8

Mersin Büyükşehir Belediye Vahap Seçer: Yüzde 58,7

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar: Yüzde 58,0

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin: Yüzde 57,2

Anketin 2022 yılı en başarılı 10 Büyükşehir İlçe Belediye Başkanına yönelik bölümde ise yüzde 57,6’lık oranla Mersin’den yer alan tek isim CHP’li Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan oldu.

 

BAŞARISIZ PROPAGANDA

Son olarak ise CHP’ye yakın anket firması Sonar tarafından yaptırılan ankette Seçer, en başarılı 20 belediye arasında bile listeye giremedi! Vahap Seçer’in propaganda oranlarına ilişkin bir diğer başarısızlığı bir kez daha görülürken Sonar’ın anketi önemli ip uçları verdi.

SONAR araştırma son çalışmasında yerel yönetimlere odaklandı. Şirket, iktidar ve ana muhalefette siyaset yapan Türkiye'nin en beğenilen büyükşehir belediye başkanlarını ve bu büyükşehirlerdeki ilçe başkanlarını ayrıca Türkiye genelinde ilçe başkanlarını araştırdı.

Araştırmada seçmene şehrini/ilçesini yöneten başkanı beğenip beğenmediği ve başkanın en beğendiği hizmeti/icraati soruldu.

 

EN BEĞENİLEN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI

Araştırmanın sonuçlarına göre Türkiye genelinde en beğenilen büyükşehir belediye başkanı Erzurum'dan çıktı.

Yüzde 62,3 ile zirvede yer alan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i, yüzde 61,1 ile Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu takip etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın yüzde 59,6 ile üçüncü sırada yer alırken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yüzde 57,4 ile dördüncü sırada, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise yüzde 54,8 ile beşinci sırada yer aldı.

 

EN BEĞENİLEN İL BELEDİYE BAŞKANI

Türkiye genelinde en beğenilen il belediye başkanı da yüzde 59,8 ile Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan oldu.

Özcan'ı yüzde 58,2 ile Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, yüzde 57,6 ile Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin takip etti.

 

EN BEĞENİLEN İLÇE BELEDİYE BAŞKANI

Türkiye genelinde en beğenilen ilçe belediye başkanı ise yüzde 73,4 ile Ankara- Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen oldu.

Taşdelen'i yüzde 68,3 ile Ankara- Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, yüzde 66,6 ile Manisa-Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu takip etti.

Mersin’den Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ise yüzde 54,2 oranı ile listede 10’uncu sırada yer aldı.

 

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA