DEMİRYOLU YATIRIMLARINDAN MERSİN HAK ETTİĞİNİ ALMAYI BEKLİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DEMİRYOLU YATIRIMLARINDAN MERSİN HAK ETTİĞİNİ ALMAYI BEKLİYOR


 

Gelecek yıl demir yolu projelerine yatırımlarını arttırmayı hedefleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın Mersin’in yıllardır hak ettiği ancak bir türlü alamadığı yatırımlarla ilgili nasıl bir yol izleyeceği merakla bekleniyor.

HEDİYE EROĞLU

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, gelecek yıl yatırım bütçesinin yaklaşık 3'te 2'sini hızlı ve konvansiyonel demir yolu projelerinin hayata geçirilmesi, mevcut yolların, araç filosunun, gar ve istasyonların modernizasyonu için harcayacak. Bu alandaki yatırımlara aç olan Mersin’de yapılacak yatırımlar ise merakla bekleniyor. Yıllardır yeterli ödenek ayrılmadığı için tamamlanamayan demiryolu yatırımlarında Adana-Mersin arası hızlı tren, Konya Karaman-Hızlı tren bağlantısı, Çukurova Havalimanı bağlantı hattı öne çıkıyor.

 

DEMİRYOLUNA YATIRIM ARTIYOR

Bakanlığın sürdürülebilir ekonomik büyüme için büyük katkısı olan demir yollarının artan önemine istinaden, özellikle hızlı tren işletmeciliğine yönelik yatırımları gelecek yıl da devam edecek. Demir yolu yatırımları kapsamında, planlanan hızlı ve konvansiyonel demir yolu projelerinin hayata geçirilmesi, mevcut yolların, araç filosunun, gar ve istasyonların modernizasyonu, araç yaşı ortalamasının düşürülmesi, elektrikli ve hibrit araç sayılarının artırılması sağlanacak.

Bakanlığın yatırım gerçekleşmelerinde demir yolu sektörünün 2013 yılındaki payı yüzde 33 iken bu oran Eylül 2022'de yıllık yüzde 52'ye ulaştı. 2023 yılı yatırımlarında demir yolu sektör payının yüzde 64 olması hedefleniyor.

Hızlı tren hatlarının artırılmasına paralel olarak elektrikli tren setleri ve hızlı tren setlerinin üretimine ağırlık verilecek, çevreye duyarlı ve emisyon azaltıcı projelerin hayata geçirilmesi sağlanacak.

KARAMAN-NİĞDE (ULUKIŞLA)-MERSİN (YENİCE) ETABI HALA BİTMEDİ

Konya, Karaman ve Kayseri’den gelen yüklerin Mersin Limanı’na daha hızlı aktarılması amacıyla planlanan toplam 419 kilometrelik hızlı tren projesinin 102 kilometrelik Konya-Karaman kesimi 8 Ocak'ta hızlı tren işletmeciliğine açıldı. 241 kilometre güzergah uzunluğuna sahip Karaman-Niğde (Ulukışla)-Mersin (Yenice) etabının 135 kilometrelik Karaman-Ulukışla kesiminde altyapı, üstyapı işleri ise devam ediyor.

 

ADANA-MERSİN ARASI ÇİLE SÜRÜYOR

Ayrıca Adana-Mersin arasındaki 3. ve 4. hat kalan altyapı işleri ile Adana-Mersin arası 1. ve 2. hattın rehabilitasyonu ile Çukurova Havalimanı bağlantısı dahil olmak üzere Mersin Adana-Gaziantep Hızlı Tren Hattı'nın üstyapı, elektrifikasyon ve sinyalizasyon yapımı işleri ihalesiyle ilgili firma ile sözleşme imzalanarak, mart ayında yer teslimi yapıldı. Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Hattı'nın 2025 yılında tamamlanması planlanıyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA