BAŞKAN GÜLTAK’TAN ‘RANT ANLAŞMASI’ SAVUNMASI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BAŞKAN GÜLTAK’TAN ‘RANT ANLAŞMASI’ SAVUNMASI


 

Liman karşısında ki bölgenin imarının ticaret + konuta çevrilmesi için Büyükşehir Belediyesi ile anlaşan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, anlaşmanın kamuoyuna duyurulmasına ilişkin haberlerden rahatsız oldu. Başkan Gültak kimseye rant sağlanmadığını kamunun kazanması için anlaşma yapıldığını savunsa da, bazı iş insanlarına ait dev arazilerin olduğu bölgenin imarının değişmesi ile özellikle bu isimlerin büyük rant elde etmesi kaçınılmaz olacak.

HEDİYE EROĞLU

 

Sık sık siyasi çekişme ile karşı karşıya gelen CHP’li Büyükşehir Belediyesi ile AKP’li Akdeniz Belediyesi rantta anlaştı! Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in toplu konut projesi için belediye hizmet alanı olan kent girişindeki 160 hektarlık özel proje alanını konut + ticaret ve turizm alanına dönüştürmesine Akdeniz Belediyesi de yeşil ışık yaktı.

 

ARAZİ TOPLAYAN İŞ İNSANLARI RANT SAĞLAYACAK

Bölgenin imar yapısının değiştirilmesi ile belediyelerin yanı sıra söz konusu alanda yıllardır arazi toplayan Mersin’in tanınmış iş insanlarının da büyük rant elde edeceği düzenlemeye ilişkin anlaşma kent kamuoyundan habersiz yapılırken, yaptığımız haberler belediye başkanlarını rahatsız etti.

 

ANLAŞMANIN DUYULMASI GÜLTAK’I RAHATSIZ ETTİ!

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, meclis toplantısında konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kamu yararına yapılan işlerin millet adına yapıldığını savundu. “Limanın karşısında bir arazimiz var, çok tartışılan bir yer. Büyükşehir Belediyesi’nin de arazileri var. Akdeniz’in yeri nasıl milletin malıysa, Büyükşehir’in ki de milletin malı. Ticaret + konut olarak imar düzenlemesi yapılmasında bir sakınca yok.

Haber yapılmış, ‘iki belediye başkanı rantta anlaştı’ deniliyor. Rant işini anlamıyorum. Rant dediğiniz şey Akdeniz Belediyesinin mülküyle alakası ise rant sağlarım oraya. Akdeniz Belediyesi kimin? Akdeniz’de yaşayan herkesin. Benim tapulu malım değil. Şurada 14 ayım var, tekrar seçime gideceğim. Seçilirsem buradayım, yoksa başka arkadaş gelir. Bir vatandaşa, gruba, tarafa rant vermek başka bir şeydir. Belediyeni malı ile ilgili düzenleme yapmak, yüksek vermek ile bu hizmetler vatandaşa dönecek. Bunlar vatandaşa rant sağlamıyor. Bazı arkadaşlar yazıyor çiziyor, bazıları konuşuyor, millet de ortasından dinliyor, ‘rant var’ diyor. Burada rant varsa Akdeniz’e rant var. Kimseye rant yok” dedi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA