İSTİKLAL CADDESİ’NDE SEL BASMA ENDİŞESİ VAR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İSTİKLAL CADDESİ’NDE SEL BASMA ENDİŞESİ VAR!


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Eylül sonu başladığı ve Aralık sonu biteceğini açıkladığı İstiklal Caddesi’ndeki yenileme çalışması uzarken, ana cadde ile ara sokaklar arasındaki bağlantı noktalarında ortaya çıkan kot farkı esnafı sel basmasına karşı endişelendiriyor.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl Eylül ayında esnaf ve bölge sakinlerinin görüşünü almadan bir gecede ‘yaptım oldu’ mantığıyla yenileme çalışması yapmak üzere iş makineleri ile İstiklal Caddesi’ne girdi.

Kentin en işlek caddesi olan İstiklal Caddesinde ki yenileme çalışmaları ilk etapta işin erken bırakılması, neredeyse tüm cadde giriş çıkışlarının kapatılması ile tepki çekerken, yaya trafiğinin devam etmesi güvenlik endişelerini gündeme getirdi.

Şantiye alanına dönen caddede iş makinelerinin arasından ulaşım sağlamaya çalışırken, yaşanabilecek olası kazalara karşı yetkililere önlem çağrısı yapıldı.

Ayrıca projenin Aralık ayının ortalarında bitmesi planlanırken çalışmalar gecikti. Yaklaşık 3,5 ay geçmesine rağmen İstiklal Caddesine ki çalışmalar bitmezken altyapı biterken üst yapıya ancak geçilebildi.

 

ESNAFI SU BASABİLİR!

Son olarak Büyükşehir Belediye Meclisinde gündeme gelen düzenleme, bu defa da ana cadde ile ara sokaklar arasında ki yüksek farkı nedeniyle yağmur yağması halinde esnafın sel yaşaması endişesine neden oldu. Kot farkı nedeniyle yaşanabilecek tehlikeyi gündeme getiren isim AKP’li Meclis Üyesi Zafer Şahin Özturan oldu.

Özturan önceki gün bölgede inceleme yaptığını ve esnafla bir araya geldiğini söyleyerek, “Dün İstiklal Caddesindeydim. Esnaflar bazı tereddütleri ve sıkıntıları olduğunu ifade ettiler. Özellikle kot farkıyla ilgili su baskınları oluşabileceğine dair ciddi endişeleri ve kaygıları var. MESKİ’deki arkadaşları esnafları bir araya getirebilirsek iyi olacak. Bende onlara eşlik edebilirim. Bu konuyla ilgili endişeler giderilirse iyi olacak. Hala çok eksik var” dedi.

 

SEÇER KOT FARKI İÇİN AKDENİZ’İ SUÇLADI

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise kot farkı ile ilgili sorunun Akdeniz Belediyesi’ni suçlayarak, kot farkının ilçe belediyesinin ara sokaklarda yaptığı asfalt çalışmasından kaynaklandığını ileri sürdü.

Seçer, “Asfalt dökülmeye başlandı demek ki sabırla daha güzel şeyler olabiliyor. Elimizde olmayan gecikmeler olabiliyor. MESKİ’nin bana aktardığına göre orada bir sorun görünmüyor. Fabrikalar Caddesi ile İstiklal Caddesi arasındaki sokaklarda ilçe belediyesinin bir asfalt çalışması olmuş ve akış sorunu yaşanmış. MESKİ bu konuya müdahale ediyor. Tüm meclis üyeleri ile İstiklal Caddesinde esnaflarla bir toplantı yapılabilir. Biz oraya iyileştirmeler kapsamında yeni yağmur suyu hatları da yaptık ve menfeze de bağladık” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA