Mersin’de TOKİ kura çekilişi başladı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de TOKİ kura çekilişi başladı


 

TOKİ 5. etap kura çekilişleri başladı. 5. etapta yer alan illerden biri olan Mersin’de haftasonu kura çekilişi heyecanı yaşandı. Toplamda 4 gün sürecek çekilişin ilk 2 gününde merkez ile Tarsus ve Silifke’de inşa edilecek 2 bin 922 konut sahibini buldu.

GİZEM EKİCİ

 

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından ülke genelinde başlatılan 250 bin konutluk “Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Sosyal Konut Hamlesi”, “İlk Evim, İlk İş Yerim Projesi” kapsamında TOKİ tarafından Mersin’de inşa edilecek olan 5100 konutun hak sahibinin belirlenmesi için kura çekiliş töreni düzenlendi.

Mersin merkezde yapılacak 2 bin 122 konut için kura çekimi 14-15 Ocak 2023 tarihlerinde Toroslar Yunus Emre Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Törene Mersin Milletvekilleri Hacı Özkan ile Ali Cumhur Taşkın, Vali Ali Hamza Pehlivan ve Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kura çekimi noter huzurunda yapıldı. Kura çekilişinde ismi çıkan hak sahibi vatandaşlar büyük mutluluk yaşadı. Ayrıca TOKİ’nin 4 gün sürecek kura çelişi kapsamında ayrıca 400 evin inşa edileceği Tarsus ile 400 konutun inşa edileceği Silifke’de de kura çekiliş törenleri ile hak sahipleri belirlendi.

 

2 BİN KONUT MÜJDESİ; İHALE YAKINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Programda bir konuşma yapan Vali Pehlivan; “TOKİ tarafından bugüne kadar ülke genelinde çok sayıda proje hayata geçirildi. Bu büyük proje kapsamında 250 bin konutla birlikte konut yapmak üzere 1 milyon arsa ve 10 bin iş yeri yapılması öngörülüyor. Bununla ilgili de TOKİ ekipleri bugün burada olduğu gibi il il dolaşarak kura çekim törenlerini gerçekleştiriyor. Bugüne kadar ülke genelinde, bir milyon 170 bin konut inşa edilirken, ilimizde de 5 binin üzerinde konut bugüne kadar inşa edildi. Şu anda 415 konutun da inşaatı devam ediyor. Önceki yıllarda kurası çekilen 2 bin konutumuz var. Vatandaşlarımız için en güzel ve ideal araziyi belirlemek için biraz zamana ihtiyaç vardı. Hukuksal detaylar, pürüzler vardı. Ama bütün o hukuki süreçler tamamlandı ve yakında o projenin de ihalesi TOKİ tarafından gerçekleştirilecek. Bahse konu 2000 konut ve bugün kura çekimini başlattığımız 5 bin 100 konutla birlikte 7 bin 100 sosyal konutu, Mersinli hemşehrilerimizle buluşturmuş olacağız. Hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.

Bu proje TOKİ'nin ilimizdeki ilk projesi değil. Toplamda, mali değeri 1 milyar TL'nin üstünde olan birçok proje hayata geçmiş durumda. Bunlar içersinde 25.000 kişilik şehit stadyumu en büyük projelerden birisidir. İlçelerimizde toplamda yaklaşım 900 yatağa tekabül eden 6 ayrı devlet hastanesi de TOKİ tarafından inşa edildi. 7’si ilkokul 10’u da lise düzeyinde olmak üzere 17 okul, millet bahçesi, cami, iş merkezleri, hükümet konağı gibi pek çok yatırım TOKİ tarafından gerçekleştirildi.

Bu sosyal konutların, ülke genelinde olduğu gibi %5’i kurasız bir şekilde Şehit ailelerimiz, gazilerimiz ve aileleri için tahsis edilecek. %5’i engelli vatandaşlarımız arasında ve onların aileleri arasında yapılacak kurada belirlenecek. %20’si de ülke genelindeki uygulamada olduğu gibi 18-35 yaş arasındaki yeni yuva sahibi olmak isteyen genç vatandaşlarımız için tahsis edilip kuraları çekilecek.

Bu projelerin hem ülke genelinde hem Mersin ilimizde hayata geçmesindeki büyük destekleri ve himayelerinden dolayı Mersinli bütün hemşehrilerimiz adına Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımıza, TOKİ Başkanlığına, ilgili bütün kurum ve kuruluşlara şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

 

ÇEKİLİŞLER BUGÜN VE YARIN SÜRECEK

Öte yandan bin konutun inşa edileceği Anamur için bugün, yine bin konutun inşa edileceği Aydıncık için yarın çekiliş yapılacak.

Toroslar’da inşa edilecek 650 konut ve Mut’ta inşa edilecek 400 konut için de yine 17 Ocak günü çekiliş yapılacak.

Çekilişler TOKİ internet sitesinden resmi YouTube hesabından canlı yayınlanıyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA