‘TAVİZ VEREMEYİZ’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘TAVİZ VEREMEYİZ’


 

HEDİYE EROĞLU

 

Şehir Plancıları Odası Mersin İl Temsilciliği, kamusal alanlara ilişkin farkındalık yaratmak ve toplumsal bilinç oluşturmak amacıyla; “Kent Planlamada Kamu Mekanları Nasıl Korunmalıdır?” konulu panel düzenlendi.

Panelin açılışında konuşan İl Temsilcisi Uğur İnce, kentte yapılan ve mesleki alanlarını ilgilendiren bütün projelerde gönüllülük esasına bağlı olarak oda görüşlerini ileterek planlama sürecinin doğru yönlendirilmesi, kamusal yarara bağlılık ve mesleki bağımsızlığı korumak için mücadele ettiklerini söyledi. “Bu mücadelemizi sürdürür iken en temel ilkemiz topluma ve mesleğimize saygımızı yitirmememizdir” diyen İnce, “İster kamu da ister özel sektörde çalışan meslektaşlarımız kentlerin bölünmesine ve toplumsal eşitsizliklerin derinleşmesine, toplumsal - mekansal ayrımcılığa, kentsel merkezlerin niteliksizleşmesine ve kamusal mekanın çöküşüne yol açan, kentsel mekanların tarihselliğini, kamusallığını ve yaşanabilirliğini yok eden uygulamalara katkıda bulunmaması gerektiğini savunmaktayız.

Şehir plancıları kamu malları ve kaynaklarının kullanımında, koruma ilkesinden taviz veremezler, ürettikleri planlarda kamusal kaynakların geliştirilmesine katkıda bulunmalıdırlar.

Şehir plancıları tarihsel, doğal varlıkların ve çevrenin korunması gereklerinden ve hedeflerinden vazgeçmeksizin, halkın ve toplumun refahını artırmak, kamusal ortak kullanım ve mekanları geliştirmek yükümlülükleri bulunmaktadır.

Bugün burada düzenlemiş olduğumuz panelde bir kez daha değerli hocalarımız eşliğinde planlama mesleğinin en temel ilkelerinden olan kamu yararı ilkesiyle kamusal mekanların kent planlarında nasıl korunması gerektiğini tartışacağız.

Şehir Plancıları Odası Mersin İl Temsilciliği olarak görev yaptığımız süre içerisinde kentimizi ilgilendiren bir çok projede hem yol gösterici hem de engelleyici tavrımızı net bir şekilde ortaya koymuş bulunmaktayız.

Bizler kamu yararı içermeyen, kentsel rantın eşi şekilde dağıtılmadığı, korunarak gelecek nesillere bırakılması gereken alanların amacı dışında kullanıldığı ve en önemlisi meslek etik ve kurallar dışında üretilen tüm projelerin karşısında olacağımızı buradan bir kez daha bildiririz” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA