GENEL SAĞLIK İŞ MERSİN’DE YETKİLİ SENDİKA OLMA HEDEFİNDE | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GENEL SAĞLIK İŞ MERSİN’DE YETKİLİ SENDİKA OLMA HEDEFİNDE


 

Yürüttüğü aktif eylem ve mücadele hareketi ile il genelinde kamuda görev yapan 11 bin sağlık emekçisinin sesi olan Genel Sağlık İş Sendikası Mersin Şubesi, 1. Olağan genel kurulunu yaparak, yetkili sendika olma hedefine sağlam adımlarla yürüyor.

HEDİYE EROĞLU

 

Birleşik Kamu İŞ Konfederasyonu’na bağlı Genel Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Genel Sağlık İş) Mersin Şubesi, kamuda çalışan sağlık emekçilerinin çatı örgütü olma mücadelesini sürdürüyor.

 

SEÇİME ÇARŞAF LİSTE İLE GİDİLDİ

Yürüttüğü aktif eylem ve mücadele hareketi ile il genelinde kamuda görev yapan 11 bin sağlık emekçisinin sesi olan Genel Sağlık İş Sendikası Mersin Şubesi, 1. Olağan genel kurulunu yaparak, yeni yönetimini seçti.

Yaklaşık 700 üyeden 550’sinin katılım sağlayarak oy kullandığı seçimlere çarşaf liste ile gidilerek demokrasi örneği sergilendi.

Genel kurula; Sendika Merkez Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Derya Uğur, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Mersin Şube Başkanı Serdar Erkan, Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Nasır Nesanır, Eğitim İş Mersin Şube Başkanı Yakup Tekin, Eğitim İş Şube Yönetim Kurulu Üyesi Eylem Yüceer ve Eğitim İş Şubesi eski Başkanı Hakan Boyar da katıldı.

 

YENİ YÖNETİM GÖREV DAĞILIMI YAPACAK

Mevcut Şube Başkanı Dr. Gürbüz Şen, önümüzdeki günlerde seçim sonuçlarının netleşmesi ile yeni yönetimin bir araya gelerek kendi içinden görev dağılımı yapacağını açıkladı.

Şen, “Şubeleşme sürecinde birlikte çalıştığım yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım  Dr. Ali Koray Kenziman, Dr. Muharrem Ertoprak, Erkan Toru, Mustafa Selvi, Meryem Demirkol, Nazan Ural, Yaprak Üredi arkadaşlarıma, temsilci arkadaşlarıma şubeleşme sürecinde desteğini esirgemeyen değerli üyelerimize çok teşekkür ediyorum.

Sendikamızın bugünlere gelmesinde İl Temsilcilik Başkanlığını büyük bir özveriyle sürdüren ve bayrağı bizlere devreden değerli dostum Dr. Gürkan Aslan iyiki varsın. Katkı ve emeklerin için çok teşekkür ediyoruz. Seçim sonuçları il seçim kurulunca onaylanınca sizlerle paylaşacağız. Seçilen arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz. Seçim sonuçları sendika merkezimizde adresinde çarşamba gününe kadar askıda kalacaktır” dedi.

 

HEDEF YETKİLİ SENDİKA OLMAK

Dr. Gürbüz Şen, genel kurul sürecinin tamamlanması ile mücadele sürecine sahada daha aktif bir şekilde mücadele etmeye devam edeceklerini söyleyerek, “Ayrıca yeni dönemde yeni üye kazanımı çalışmalarımızı da ağrılık kazanacak. Sarı sendikaların emekçiler üzerinde yapmış olduğu baskılardan kaynaklı üye sayısı düşük olan sendikamız yeni üye kazanımları ile gücüne güç katacak ve yetkili sendika olmayı hedefine ulaşacak” diye konuştu.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA